Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
U Dnevniku Nove TV

Zlatko Dalić otkrio o kojim je pozicijama najduže razmišljao pri sastavljanju konačnog popisa

Zlatko Dalić gostovao je u studiju Dnevnika Nove TV.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić otklonio je danas i posljednje dvojbe uoči puta na Svjetsko prvenstvo u Katru izdiktiravši konačan popis igrača. Iste večeri došao je u goste Dnevniku Nove TV, a s njim je porazgovarao Ivan Forjan.

"Uvijek ima stresa s reprezentacijom, ali smo obavili odličan posao i odabrali najbolje“, započeo je Zlatko Dalić u studiju Dnevnika Nove TV.

Je li bilo dvojbi?

"Ne previše, uglavnom smo sve znali, malo smo razmišljali o trećem vrataru s obzirom na sve što se dogodilo s Kalinićem, malo o veznoj liniji i siguran sam da je ovo najbolji popis Hrvatske."

gol expired Dalić objasnio zašto je Jakić dobio prednost ispred Mišića: "Nisam sklon takvim odlukama!" divider

Jakić ili Mišić?

"Jakić je bio s nama već, igra standardno u Eintrachtu, doduše ne na svojoj poziciji, ali igra jako dobro. Pokazao je svoju kvalitetu na drugoj poziciji, igra u ritmu Bundeslige i, na kraju, Eintracht se plasirao u drugi krug Lige prvaka. Mišić ostaje u planovima."

Kadar za Euro ili ovaj kadar, tko je jači?

"Uvijek imamo sjajnu reprezentaciju, ovaj put imamo sjajan miks mladih i iskusnih igrača koji imaju kvalitetu. Pokazali su to rezultatima u zadnje dvije akcije, bilo je sjajno i očekujem velike stvari. Moramo biti realni i objektivni te svjesni da ima još sjajnih reprezentacija u Katru."

gol expired Hrvatska udarna postava za Maroko i napadački parovi za SP: Evo koje su Dalićeve kombinacije! divider

Tko je prvi napadač?

"Još moramo odlučiti, odgovorit ćemo za dva tjedna, ne mogu vam sad reći. Dajte i nama vremena, ali izbor je dobar."

Vraća se Brozović, hoće li se uspjeti vratiti na željenu razinu do Katra?

"Broz je važan i sretan sam što se vratio, trebat će mu vremena da dohvati optimalnu formu, ali on nam je jako bitan, on je jedan od nositelja vezne linije i bez njega mi smo slabiji."

gol expired Škotski mediji razočarani Dalićem: "Kod kuće je ostavio jednog od najboljih u Europi ove sezone, a vodi čovjeka koji nije u formi" divider

Obrana, tko će uz Gvardiola?

"Imamo sjajne igrače u zadnjoj liniji, ne zaboravite na Vidu i Lovrena, potrebno nam je i iskustvo pokraj te mladosti. Očekujem bespoštednu bitku za te pozicije."

Je li sad vrijeme za podizati ciljeve?

"Ne želim tako razgovarati, ne želim stvarati pritisak sebi i igračima. Idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu, moramo proći skupinu, a dalje ćemo vidjeti. Najvažnije mi je da budemo pravi."

Jesmo li mentalno očvrsnuli da se ne postavljamo kao autsajderi protiv jačih reprezentacija?

"To smo pokazali u zadnjem ciklusu Lige nacija, bili smo puni samopouzdanja protiv Francuske i Danske. Očekujem tako i dalje. Dobili smo i mlade igrače koji su željni uspjeha, ali oni ne mogu bez starijih. Hrvatska ima kvalitetu, ne treba se bojati i mislim da možemo puno."

gol expired Glasnogovornik je govorio, a onda ga je prekinuo Dalić i poslao jaku poruku za sve! divider

Svi bi trebali biti Ćorluka sa zadnjeg SP-a po pitanju discipline?

"Mi kad igramo za Hrvatsku, ne predstavljamo samo sebe, nego narod i reprezentaciju. Moramo se staviti u službu reprezentacije, svi moraju biti spremni, igrati minutu, cijelu utakmicu ili ne igrati, neki su zbog toga i otpali."

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider