Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
VIDA ISPRED ĆALETE-CARA

Dalić objasnio zašto je Jakić dobio prednost ispred Mišića: "Nisam sklon takvim odlukama!"

Popis nogometne reprezentacije Hrvatske za Katar nije donio niti jedno iznenađenje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sve do danas relativno je jasno bilo koja će se 24 igrača sigurno naći na popisu Zlatka Dalića, odnosno koji hrvatski reprezentativci će putovati na Svjetsko prvenstvo u Katar. Njih ukupno 26, što bi značilo da su oko dvije pozicije postojale neke dvojbe.

Glavno pitanje bilo je ono eventualne zamjena za Marcela Brozovića, gdje se u posljednje vrijeme spominjalo ime Josipa Mišića. Ipak, izbornik je odlučio i dalje vjerovati Kristijanu Jakiću.

gol expired Dalićev popis za Katar: Ovi igrači putuju na Svjetsko prvenstvo 2022.! divider

Isto tako, Domagoj Vida i Dejan Lovren su još uvijek tu, što znaći da Duje Ćaleta-Car ostaje kod kuće.

Nije bilo puno dilema

''Najvažnije da nije bilo puno dilema, svi smo u istom smjeru, uvijek će biti onih koji nisu zadovoljni. Za Jakića smo se odlučili jer je bio s nama nekoliko puta. Nisam sklon voditi Mišića jer nikad nije bio s nama, ali on je u mojim planovima za dalje. Vida i Lovren su tu, Vida u AEK-u igra stalno i nismo puno imali dilema", rekao je Dalić.

Dodao je izbornik kako je prednost Jakića i to što igra tri pozicije, iako u posljednje vrijeme ne onu koja mu je primarna te za koju je reprezentaciji najpotrebniji, onu defenzivnog veznog igrača.

No, u Frankfurtu mu vjeruju, a dokaz da igra u itekako kvalitetnoj momčadi je njihov plasman u osminu finala Lige prvaka.

Kakav vam je Dalićev popis za SP?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider