Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Oranje uvjerljivo

Nizozemska zabila po gol u svakom poluvremenu i protiv Katara osigurala prvo mjesto skupine

Nizozemska je pobijedila Katar i osigurala prvo mjesto skupine A Svjetskog prvenstva.

Galerija Nizozemska Cody Gakpo Nizozemska - Katar +2 Nizozemska - Katar

Nogometna reprezentacija Nizozemske pobijedila je Katar 2:0 (1:0) i zaključila natjecanje u skupini A Svjetskog prvenstva na prvom mjestu.

Uvodni gol za Oranje zabio je Cody Gakpo u prvom dijelu, kojem je to bio treći gol u tri utakmice Mundijala, a pobjedu je u nastavku potvrdio Fredie de Jong.

Ekvador - Senegal Senegalci izborili osminu finala Svjetskog prvenstva: Ekvador sve prosuo divider

U osmini poslije osam godina

Nizozemci će nakon osam godina opet igrati osminu finala SP-a, a Katarci će ostati zabilježeni u povijesti kao prvi domaćini mundijala koji su izgubili sve tri utakmice.

Nizozemci su s pola snage, dominirali protiv Katrana, koji su već ranije ispali sa SP-a. Igralo se većinu vremena na katarskoj polovici, o čemu svjedoči i 68 posto posjeda Nizozemaca.

Već u četvrtoj minuti Nizozemska je mogla povesti, ali je Blind uputio udarac ravno u vratara. U 14. minuti Depay prebacuje vrata, a napadač Barcelone je u 26. minuti imao još jednu priliku, ali mu je katarski branič blokirao šut.

Nizozemce je ipak u vodstvo nekoliko sekundi kasnije doveo Gakpo, igrač koji je zabijao i Senegalu i Evadoru. Veznjak PSV-a je lijepo primio, povukao par koraka i preciznim udarcem uz samu vratnicu postigao svoj treći gol na mundijalu.

U nastavku potvrdili pobjedu

Tek što je počelo drugo poluvrijeme Nizozemci su postigli i drugi gol. Katarski golman obranio je Depayov pokušaj iz blizine, a De Jong je natrčao na odbijenu loptu i zakucao je u nebranjenu mrežu.

U 68. minuti VAR je poništio gol Berghuisa zbog igranja rukom, a u 89. minuti do prilike konačno dolaze Katrani, ali je pokušaj Ahmeda bio preslab za vratara Nopperta.

Nizozemska će u osmini finala igrati protiv drugoplasirane ekipe skupine B.

NIZOZEMSKA - KATAR 2-0

Strijelci: 1-0 Gakpo (26), 2-0 de Jong (49)

Pred 70.000 gledatelja na stadionu Al Bayt sudio je Gassama iz Gambije.

NIZOZEMSKA: Noppert - Timber, Van Dijk, Ake - Dumfries, de Roon (82. Koopmeiners), De Jong (86. Taylor), Blind - Klaassen (66. Berghuis) - Gakpo (82. Weghorst), Depay (66. Janssen)

KATAR: Barsham - Mohamad (85. Khidir), Pedro Miguel, Khoukhi, A. Hassan, Ahmed - Modibo (64. Boudiaf), Al-Haydos (64. Asad), Hatim (85. Alaaeldin) - Afif, Ali (64. Muntari)

 
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider