Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Vrtlog emocija

Senegalci izborili osminu finala Svjetskog prvenstva: Ekvador sve prosuo

Ekvador i Senegal odlučit će sudionika osmine finala Svjetskog prvenstva kroz izravni međusobni ogled.

Galerija Ekvador - Senegal Ekvador - Senegal Ekvador - Senegal Ekvador - Senegal

Nogometaši Senegala pobijedili su Ekvador s 2:1 u susretu 3. kola Svjetskog prvenstva i osigurali plasman u osminu finala kao druga momčad skupine A.

Strijelci za Senegal bili su Ismaila Sarr (44-11m) i Kalidou Koulibaly (70), dok je strijelac jedinoga gola za Ekvador bio Moises Caicedo (67).

Ovom pobjedom Senegal je sa šest bodova zauzeo drugo mjesto u skupini, dok je Ekvador okončao natjecanje s četiri boda. Pobjednik skupine je Nizozemska sa sedam bodova, dok je domaćin Katar ostao posljednji bez bodova.

Senegal je nasrnuo po željeni pogodak od samoga početka te je već u prvih 10 minuta imao dvije vrlo dobre situacije, ali Idrissa Gueye i Dia nisu bili precizni.

Milan Borjan Savez osudio diskriminaciju i odbio komentirati postupak: "Izjasnit ćemo se FIFA-i" divider

Gueye je u 3. minuti pucao sa 12-13 metara, a lopta je prohujala pored lijeve vratnice, da bi pet minuta potom Ndiaye lijepo proigrao Diju koji je utrčao u kazneni prostor, ali je zatim poslao loptu pored desne vratnice.

Koliko je Ekvador bio nemoćan ili neambiciozan pokazuje i podatak kako tijekom čitavog prvog poluvremena nije uputio udarac u okvir suparničkog gola uz samo dva pokušaja prema vratima Senegala ukupno.

S druge strane, Senegal je 12 puta pucao prema vratima Ekvadora, od toga četiri puta u okvir gola te je za takav pristup bio i nagrađen vodećim pogotkom iz kaznenog udarca u završnici prvog dijela.

Ismaila Sarr prevario je svog čuvara Torresa, ušao u kazneni prostor gdje je na njega naletio Hincapie pa je francuski sudac Turpin pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je sam Sarr.

Andrej Kramarić VIDEO Komentator iz susjedstva eksplodirao na gol Kanade pa se stišavao gol po gol Hrvatske divider

Zapavši u rezultatski zaostatak Ekvador je morao promijeniti taktiku pa je već u prvih pet minuta drugog poluvremena stvorio dvije gužve pred suparničkim golom izborivši slobodne udarce iz kojih se moglo ubaciti u kazneni prostor, ali niti jedna od tih situacija nije donijela ozbiljniju priliku.

Ekvador je nastavio prijetiti isključivo iz prekida, a jedan je donio i izjednačujući pogodak u 67. minuti. Torres je bio najviši u skoku na prvoj vratnici nakon ubačaja iz kuta te prebacio loptu na drugu vratnicu gdje je nečuvan ostao Caicedo i bez problema s dva metra poslao loptu u mrežu. S tim rezultatom Ekvador se vratio na drugo mjesto i imao nastup u osmini finala, ali on je bio na snazi tek tri minute.

Nizozemska Nizozemska zabila po gol u svakom poluvremenu i protiv Katara osigurala prvo mjesto skupine divider

Senegal je uzvratio također iz prekida. Afrički prvak izborio je slobodni udarac s lijeve strane, uslijedio je ubačaj kojega Valencia i Hincapie nisu uspjeli raščistiti već samo primiriti loptu za suparničkog kapetana Koulibalyja koji se odlično snašao i volejom sa 10-ak metara pogodio suprotni kut.

Mogao je Ekvador do novog poravnanja u 76. minuti kada se Plata izborio za udarac u kaznenom prostoru Senegala, ali njegov pokušaj išao je ravno u Mendyja. Uzvratio je Senegal u 82. minuti kada je Dia pucao sa 15-ak metara iskosa s lijeve strane, ali i taj je pokušaj prošao pored vrata.

Iako je Ekvadoru trebao pogodak za prolazak dalje, u završnici utakmice južnoamerički predstavnik nije uspio stvoriti niti jednu izglednu priliku protiv ipak mnogo nadarenijeg suparnika.

Standings provided by Sofascore
 
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider