Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Kratki komentar

Savez osudio diskriminaciju i odbio komentirati postupak: "Izjasnit ćemo se FIFA-i"

HNS se kratko osvrnuo na to što je FIFA pokrenula postupak zbog vrijeđanja Milana Borjana.

Milan Borjan (Foto: Afp)

Hrvatski nogometni savez (HNS) ima šest dana za odgovor nakon što je Međunarodna nogometna federacija (FIFA) otvorila disciplinski postupak protiv hrvatske reprezentacije zbog ponašanja dijela navijača na utakmici protiv Kanade.

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) otvorila je u utorak disciplinski postupak protiv hrvatske reprezentacije zbog ponašanja dijela navijača na utakmici Svjetskog prvenstva u Katru protiv Kanade, objavila je FIFA na svojim stranicama.

Hrvatski navijači vrijeđali su kanadskog vratara Milana Borjana, koji ima srpske korijene i koji je ranije imao neprimjerene izjave o Domovinskom ratu. Kada je Hrvatska slavila 4-1, na tribinama je osvanuo plakat uvredljivog sadržaja, a i povici su bili uvredljivi.

Milan Borjan FIFA pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatske zbog navijačkih ispada prema Borjanu divider

Borjan je nakon utakmice rekao da je dobio puno poruka od bijesnih hrvatskih navijača nakon što je prije utakmice procurio njegov telefonski broj.

"Pokrenut je disciplinski postupak zbog ponašanja dijela naših navijača. Ne mogu komentirati pojedinačni postupak, ali HNS uvijek osuđuje diskriminaciju i rasizam. Imamo šest dana za odgovor i Savez će vrlo vjerojatno izjasniti, a onda ćemo vidjeti što će biti dalje," kazao je glasnogovornik Tomislav Pacak.

Baka Milana Borjana za Dnevnik Nove TV

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider