Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Problemi na SP-u

FIFA pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatske zbog navijačkih ispada prema Borjanu

Hrvatski navijači su vrijeđali Milana Borjana na Svjetskom prvenstvu što je očekivano došlo pod istragu FIFA-e.

Milan Borjan (Foto: Afp)

Kako tvrdi agencija AP, FIFA je pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatske jer su navijači Vatrenih vrijeđali Milana Borjana na utakmici Svjetskog prvenstva protiv Kanade.

Podsjetimo, Milan Borjan našao se na meti dijela hrvatskih navijača koji su ga na nacionalnoj vrijeđali tijekom utakmice, a nosili su i zastavu s brendom poznatog proizvođača traktora s natpisom Knin '95 i Borjan.

Otvaranje disciplisnkog postupka FIFA-e nije nikakvo iznenađenje jer se takvi postupci redovno pokreću kada su u pitanju ispadi navijača. Oko 20 tisuća švicarskih franka je moguća i vjerojatna kazna za HNS.

Štefica Borjan Ekipa Dnevnika Nove TV posjetila baku Milana Borjana: "Što spominje Krajinu, pa tata ti je napola Hrvat!" divider

Vratar Kanade rođen je u Kninu krajem osamdesetih, a proslavile su ga izjave kako za sebe smatra da je rođen u Dalmaciji te da je rodom iz Srbije. Često je spominjao i tzv. RS Krajinu kao mjesto gdje je rođen.

To mu nisu zaboravili hrvatski navijači koji su ga i nakon utakmice vrijeđali putem poruka na WhatsApp-u. Masovno se širio njegov telefonski broj, a on je kasnije izjavio kako je dobio više od dvije tisuće poruka.

"Dobio sam danas milijun i jednu poruku. To pokazuje kakvi su ti ljudi primitivci, nemam što komentirati, trebaju poraditi na sebi, očigledno imaju neku frustraciju pa dolaze na stadion iskaliti svoj bijes. Dobio sam 2056 poruka u kojima me vrijeđaju, to su djeca koja i ne znaju što je i kako bilo'', rekao je nakon poraza od Hravtske u 2. kolu kanadski vratar.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider