Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
MOLBA ZA ten HAGA

Southgate traži više minuta za Maguirea: "On nam je bitan za Svjetsko prvenstvo, s njim su šanse puno veće"

Izbornik Engleske smatra velikim problemom to što je Harry Maguire izgubio mjesto u prvom sastavu Manchester Uniteda.

Harry Maguire i Gareth Southgate (Foto: Afp)

Utakmica Lige nacija između Engleske i Njemačke, koja je završila rezultatom 3:3, nova je u nizu utakmica koje je obilježio Harry Maguire.

No, ne na pozitivan nego negativan način. Prvi gol je on izravno skrivio gubljenjem lopte pa prekršajem za kazneni udarac, a onda je kod drugog pogotka nespretno ostao bez lopte u polovici terena koja pripada protivniku, što je rezultiralo polukontrom.

Jamal Musiala i Harry Maguire VIDEO Tragikomični Maguire još jednom kiksao, ovog puta je skrivio kazneni udarac divider

Unatoč što je već mjesecima u lošoj formi, Maguire nije izgubio mjesto u reprezentaciji pa su već krenuli komentari kako on i izbornik Gareth Southgate imaju neki poseban odnos. 

Southgate kaže da nema osobnih razloga

Southgate je napokon o tome progovorio medijima, rekavši da se tu uopće ne radi o njemu nego prije svega o momčadi.

"Znam da svi sad govore kako je on meni osobno važan. Ali ne, on nije važan meni, on je važan nama", ponovno je Southgate stao čvrsto uz svog stopera koji mu je gotovo nezamjenjiv još od kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

Čini se tako da u potpunosti na njega računa za udarni sastav na Svjetskom prvenstvu. No, problem vidi u tome što je trenutno upitna njegova minutaža u klubu.

Trent Alexander Arnold Statistički je već sad možda najbolji bek ikad, a vjerojatno će biti otpisan za Svjetsko prvenstvo divider

"Zašto ga postavljamo u sastav? Zato što je on jedan od igrača koji nam daje najviše šanse pobijeđivati. Zbog toga bismo svi trebali htjeti da ponovno igra redovno i uz samopouzdanje. To vrijedi za nekoliko igrača, no on je tu u prvom planu. Trenutno mu sve to jako teško pada."

Maguire je za reprezentaciju do sada odigrao 48 utakmica i postigao sedam pogodaka. No, njegova loša forma uistinu je problem, a bolno zvuči podatak da posljednjih deset utakmica Engleske i Manchester Uniteda, koje je Maguire započeo u prvom sastavu, njegova momčad nije uspjela upisati pobjedu.

gol expired Nastavio se veliki negativni niz Harryja Maguirea, a nije riječ o nizu kikseva divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider