Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SOUTHGATE GA OTPISAO?

Statistički je već sad možda najbolji bek ikad, a vjerojatno će biti otpisan za Svjetsko prvenstvo

Poznato je kako Gareth Southgate ne preferira senzacionalnog Liverpoolovog prvotimca, Trenta Alexandera-Arnolda.

Trent Alexander Arnold (Foto: Afp)

Nogometna reprezentacije Engleske neće prije Svjetskog prvenstva u Katru odigrati niti jednu pripremnu utakmicu. Susret Lige nacija protiv Njemačke tako je njihova generalka pred natjecanje na koje već po običaju odlaze s najvećim ambicijama.

U tom susretu priliku nastupiti nije uspio jedan od najvrjednijih igrača Engleske. Zapravo, prije iste je otpisan iz sastava i poslan na tribinu. Riječ je o Trentu Alexanderu-Arnoldu.

Svi bi bili sretni da takvog igrača imaju

Za 23-godišnjieg desnog bočnog Liverpoola je poznato kako Southgate nema neko visoko mišljenje o njemu, unatoč tome što je prema Transfermarktu on trenutno četvrti najskuplji engleski nogometaš, iza Harryja Kanea, Phila Fodena i Judea Bellinghama

Engleska je u 2021. i 2022. godini odigrala 26 utakmica, a Alexander-Arnold nastupio je u njih pet. Istina, jedno razdoblje bio je ozlijeđen, ali teško da bi se brojka nešto izrazito popravila.

Kyle Walker, Reece James i Kieran Trippier na listi izbora su prije njega, a Trent je na popisu za prošlogodišnje Europsko prvenstvo došao tek kad je roster momčadi proširen na 26. I to kao spomenuta četvrta opcija, prije svega radi pritiska javnosti. Otputovao na kraju nije upravo zbog ozljede.

Statistika mu je ukratko čudesna

Mnogi smatraju kako je nevjerojatno da ne dobiva više prilika, posebno nakon što se pogleda njegova statistika, koja je nevjerojatna za nogometaša njegove pozicije. Za Liverpool je do sada odigrao 235 službenih utakmica te je upisao 14 pogodaka i nestvarne 62 asistencije. 

Razlog se sigurno može pronaći u drugom aspektu njegove igre, a to je obrana. Tu postoji puno rupa, posebno po pitanju odgovornosti u obrani. Najbolji primjer nam je finale Lige prvaka odigrano u svibnju, kad se kod pogotka Real Madrida vraćao bez da je u jednom trenutku pogledao gdje se nalazi Vinicius Jr. koji mu je pobjegao te na kraju postigao pogodak vrijedan titule.

Sve u svemu, ako Engleska ne napravi rezultat na Svjetskom prvenstvu, Southgateu će se puno toga zamjerati, a među tim će svakako biti činjenica da ovom ofenzivnom genijalcu, statistički možda i već sad najboljem desnom beku u povijesti, nije dao priliku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider