Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KORMILAR NASUKANOG BRODA

Nastavio se veliki negativni niz Harryja Maguirea, a nije riječ o nizu kikseva

Harry Maguire već gotovo pola godine ne zna za pobjedu u utakmici koju je započeo u prvom sastavu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kad ste igrač Manchester Uniteda i reprezentacije Engleske, onda je jasno da ste netko tko je navikao pobjeđivati i biti u vrhu, kako ligaškog tako i reprezentativnog nogometa.

Ipak, Harry Maguire time se već neko vrijeme ne može pohvaliti. Jučerašnjom utakmicom Lige nacija između Engleske i Njemačke, koja je završila 3:3, Maguire je nastavio svoj nevjerojatni negativni niz. 

Deset utakmica nije pobijedio

Ukratko, još od 16. travnja, kad je Manchester United došao do pobjede nad Norwichem rezultatom 3:2, momčad u kojoj je Maguire započeo u prvom sastavu nije upisala pobjedu.

Jamal Musiala i Harry Maguire VIDEO Tragikomični Maguire još jednom kiksao, ovog puta je skrivio kazneni udarac divider

To je niz koji sad iznosi deset utakmice. Dvije s kraja prošle ligaške sezone, dva prva kola ove, susret Europske lige protiv Real Sociedada (0:1) te pet susreta Lige nacija u kojima je nastupio. Gol razlika Engleske u tim susretima iznosi 4:6 (u debalku 0:4 protiv Mađarske dobio je pet minuta), a Manchester Uniteda poraznih 1:11 (protivnicu su bili Liverpool, Crystal Palace, Brighton i Brentford).

Maguire je u međuvremenu izgubio mjesto u udarnom sastavu Manchester Uniteda, a još gore po njega izgleda činjenica da je Eric ten Hag, otkako je postavio stoperski par Varane-Martinez, upisao četiri ligaške pobjede uz samo dva primljena pogotka te europsku pobjedu nad Sheriffom rezultatom 0:2.

Ostaje starter i za Svjetsko prvenstvo?

Ne možemo naravno donijeti zaključak kako se momčad digla bez svog kapetana, ali brojke u ovom slučaju mu nikako ne idu u prilog.

Gareth Southgate mu i dalje vjeruje. Pitanje je do kada, no čini se da će povjerenje ostati i do Svjetskog prvenstva.

Naime, Englezi su odabrali ne odigrati niti jednu utakmicu prije samog natjecanja, dakle utakmica protiv Njemačke bila je njihova generalka. U obrani to nije izgledalo niti blizu razine potrebne za dobar rezultat u Katru.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider