Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
PRAVI PETAR PAN

Poljsku je doveo na korak do drugog kruga, a u domovini je heroj zbog onoga što radi za djecu

Piotr Zielinski je sjajan nogometaš, no vjerojatno i još bolji čovjek.

Piotr Zielinski i suigrači (Foto: Afp)

Nogometna reprezentacije Poljske došla je do teško izborene pobjede nad Saudijskom Arabijom u susretu drugog kola Svjetskog prvenstva u Katru

Pobjede koja ih je približila drugom krugu, a prvi od dva pogotka djelo je 28-godišnjeg nogometaša Napolija, Piotra Zielinskog, na asistenciju Roberta Lewandowskog.

U domovini je odavno junak

Zielinski je tako postao poljski junak, no na nogometnom terenu, van njega on je junak već dugo vremena. Isti je vlasnik organizacije imena "Petar Pan", koja se bavi pomoći djeci iz problematičnih obitelji.

Istu je osnovao sa svojom obitelji te ju vode njegovi roditelji, a ove godine je došao u centar pažnje nakon što je kupio dvije zgrade te ih preuredio u prihvatne centre svoje organizacije. U njima sad žive stotine djece iz problematičnih obitelji, a sam Piotr često koristi priliku za doći družiti se s njima.

Njegovi roditelji inače se bave udomiteljstvom još od 2002. godine te je Piotr sam odrastao zajedno s velikim brojem djece kakvoj sada i sam pomaže.

Poljake u posljednjem kolu čeka susret s Argentinom, a bod ih sigurno vodi u drugi krug, no u nekim kalkulacijama mogu proći i s porazom. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider