Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Provjerite detaljan raspored

Poznata su prva dva para osmine finala Svjetskog prvenstva: Evo kad će se igrati

U prvom paru osmine finala igrat će Nizozemska i SAD 3. prosinca u 16 sati, a Engleska i Senegal na rasporedu su dan kasnije u 20 sati.

Svjetsko prvenstvo (Foto: Afp)

Nogometni reprezentativci Engleske i SAD-a plasirali su se, iz skupine B, u osminu finala Svjetskog prvenstva kojem je domaćin Katar, dok su ranije u utorak Nizozemska i Senegal potvrdili plasman iz skupine A.

Iran - SAD Pulišić srušio Iran i odveo Amerikance u osminu finala Svjetskog prvenstva, evo na koga idu divider

Engleska je sa sedam bodova osvojila prvo mjesto, a drugu pobjedu u skupini ostvarila je protiv Walesa, koji je svladala s 3:0. Englezi su suparnika slomili u drugom poluvremenu kada su zabili sve golove. Dva gola je dao Marcus Rashford, u 50. i 68. minuti, a jedan Phil Foden u 52. minuti. Drugi Rashfordov pogodak bio je jubilarni stoti engleski pogodak u povijesti na svjetskim prvenstvima.

Wales - Engleska Engleska u drugom poluvremenu pregazila Wales i otišla na Senegal s prvog mjesta skupine divider

U direktnom dvoboju nogometaši SAD-a bili su bolji od Irana s 1:0 te su s pet bodova osvojili drugo mjesto u skupini, dok je Iran treći. Odlučujući pogodak dao je u 38. minuti Christian Pulišić. Nakon prvog dijela, u kojem su potpuno dominirali Amerikanci, u nastavku su bolji bili Iranci koji su tražili gol i izjednačenje koje bi im bilo dovoljno za prolaz dalje. No Amerikanci su, uz mnogo muke, izdržali do kraja i tako izborili plasman među 16 najboljih reprezentacija.

Nizozemska Nizozemska zabila po gol u svakom poluvremenu i protiv Katara osigurala prvo mjesto skupine divider

Ranije Nizozemci i Senegal potvrdili drugi krug

Nizozemska je u Al Khoru svladala domaćina Katar s 2:0 (1:0), dok je Senegal u Dohi svladao Ekvador s 2:1 (1:0) u izravnom okršaju za prolaz.

Senegalci su poveli iz penala u 44. minuti, kada je branič Ekvadora Hincapie srušio Ismailla Sarra, a sam Sarr bio je precizan s bijele točke. U 68. minuti izjednačio je Moises Caicedo, no samo dvije minute kasnije Kalidou Koulibally donosi pobjedu i prolaz Senegalu.

Ekvador - Senegal Senegalci izborili osminu finala Svjetskog prvenstva: Ekvador sve prosuo divider

U drugoj utakmici Nizozemci su poveli preko Codya Gakpa u 26. minuti, a u 49. minuti na konačnih 2:0 povećao je Frenkie de Jong.

Poznata su time i prva dva para osmine finala Svjetskog prvenstva. Engleska, pobjednik skupine B igrat će protiv Senegala, drugoplasirane momčadi skupine A, dok će se SAD sučeliti s Nizozemskom, pobjednikom skupine A.

U Naj trenutku još tijekom srijede biramo najbolju priču iz 1. kola pa vas pozivamo da glasate i osvojite vrijedne nagrade.

Detaljan raspored svih utakmica Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru.

Osmina finala

3. prosinca:

16:00 Nizozemska – SAD (Al Rayyan)

4. prosinca:

20:00 Engleska – Senegal (Al Khor)

Medalja je naša Svjetsko prvenstvo 2022: Hrvatska osvojila broncu, Argentina svjetski prvak divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider