Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Dramatična utakmica

Mediji iz susjedstva: "Modrić, Kovačić i Perišić nisu mogli izdržati ritam utakmice, ali kad oni stanu - tu je junačina"

Mediji iz susjedstva pišu o novoj velikoj pobjedi Hrvatske na Svjetskom prvenstvu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometna reprezentacija Hrvatske pobjedom protiv Japana posije penala plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Katru. Vatreni su treći put otkako je Zlatko Dalić na klupi prošli dalje poslije raspucavanja, dvaput smo to uspjeli u Rusiji i sad u Katru.

Hrvatska je jedina preostala reprezentacija iz regije ostala na turniru, a svi mediji iz susjedstva prenijeli su dramatične trenutke našeg okršaja u osmini finala.

gol expired Modrić objasnio koji je bio plan i dogovor nakon prvih 45 minuta: ''Livi je pokazao svima kakav je golman'' divider

"Hrvate mazi sreća, a imaju i junačinu Livakovića, obranio tri penala", naslov je izvještaja najčitanijeg srpskog sportskog portala Mozzart Sporta.

Kad se sve navede, drugačiji scenarij nije mogao biti

Srpski kolega ističe kako je priča Hrvatske u nokaut-fazi velikih natjecanja uvijek identična.

gol expired Oduševljeni Dalić poslao poruku cijelom svijetu: "Nikad nemoj podcijeniti Hrvate jer ćeš požaliti!" divider

"Prođu li grupnu fazu, Vatreni svoju sudbinu uvijek odlučuju tek poslije 90 minuta. Počeli su 2008. godine, nastavili su tu tradiciju u Francuskoj 2016. godine protiv Portugala, u Rusiji su prošli dalje protiv Rusije i Danske na penale, protiv Engleza u produžecima. Pauzu od utakmica od 120 minuta napravili su jedino u finalu Mundijala u Rusiji, ali brzo su nastavili ispavši od Španjolske u produžecima. Kad se sve navede, drugačiji scenarij iz ove utakmice nije se ni mogao očekivati", piše Mozzart Sport.

"Iako poslije eliminacije, ovo zvuči paradoksalno, ali Japan je uspio namučiti Hrvatsku više nego Španjolsku i Njemačku, koje je ostavio praznih ruku, no značajno iskustvo koje su Vatreni stekli na prijašnjim velikim natjecanjima pokazalo se kao presudno."

gol expired Vlašić puca od sreće: "Vježbali smo penale! Kad ti golman obrani tri, ne možeš ne pobijediti" divider

Modrić, Kovačić i Perišić nisu izdržali

Mondo Sport u naslovu izvještaja ističe: "Hrvatska prošla na penale, Livaković heroj! Kad Modrić, Kovačić i ekipa stanu, junak postane golman Vatrenih!"

Kurir pod naslovom "Hrabri Japanci se vraćaju kući, Vatreni nakon serije penala izbacili Samuraje!" piše kako je "izjednačujući gol Hrvata šokirao Japance, koji u nastavku utakmice više nisu nalikovali na sebe". Za kraj podvlače kako je Livaković bio junak Vatrenih obranivši tri penala u raspucavanju.

Ivan Perišić Hrvatska je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva! Vatreni još jednom prošli nakon 11-eraca! divider

B92 stavio je naslov "Hrvatska preživjela Japan poslije penala", a u izvještaju piše kako "tempo utakmice u produžecima nisu mogli izdržati Modrić, Kovačić i Perišić, koji su zamijenjeni prije raspucavanja". Dodaju kako je japanski golman bio nemoćan u raspucavanju, a Livaković je svojim bravurama donio plasman Hrvatskoj u četvrtfinale.

Slovensko Delo piše kako je "Hrvatska prošla dalje u dramatičnoj utakmici, a neosporni junak utakmice bio je Dominik Livaković, koji je skinuo tri udarca Japanaca s bijele točke".

Slično pišu i kolege iz BiH pa Dnevni avaz u naslovu svog izvještaja ističe: "Hrvati poslije penala prošli Japan, Vatreni slave Livakovića".

Quiz Maker - powered by Riddle

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider