Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
ZLATA VRIJEDNE RIJEČI

U Realu ga Modrić naziva svojim sinom, a jučer mu je nakon utakmice dao savršen očinski savjet

Promašaj mladog brazilskog napadača Rodryga usmjerio je hrvatsku prema nedugo nakon toga izborenom polufinalu

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Fantastična je spoznaja da ćemo u utorak imati priliku pratiti polufinalni susret Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, u kojem će snage odmjeriti Hrvatska i Argentina.

Leo Messi Argentinski mediji već se vide u finalu, ali Argentinac hrvatskih korijena upozorava na snagu Vatrenih divider

Naša reprezentacija do toga je došla senzacionalnom eliminacijom Brazila nakon kaznenih udaraca. Ključni trenutak dogodio se već u prvoj seriji, kad je svoj "penal" promašio Rodrygo, 21-godišnji nogometaš Real Madrida, inače klupski suigrač Luke Modrića.

"Otac i sin" na drugim stranama

Njega je Luka nakon završetka utakmice pokušao utješiti, a to je posebno značajno zbog toga što njih dvojica u Realu imaju vrlo prisan odnos.

“Već sam ga nastojao ohrabriti, jako. Žao mi je zbog njega, ali zadovoljan sam zbog pobjede svoje zemlje”, rekao je Modrić.

Rodrygo se u srijedu uoči utakmice bio obratio Modriću preko Twittera gdje je napisao “Vidimo se tata”. Uz Lukino ime objavio je srce te fotografiju na kojoj su zagrljeni u dresu Real Madrida.

Dominik Livaković Livaković pred transferom života? "Špijun'' ga je gledao uživo, uključio se hitan alarm divider

Modrić, pak, mladog Brazilca naziva “sinom”. Tako su se počeli međusobno nazivati nakon što su ustanovili da je stvarni Rodrygov otac samo godinu dana stariji od Modrića.

“Jednom, kada smo pričali o mom ocu, Modrić je saznao da je moj otac samo godinu dana stariji od njega. Začudio se, te me upitao: ‘Samo godinu dana? Onda me, dakle, trebaš poštivati jer bih ti ja mogao biti otac'. Od tada me počeo zvati ‘sine’ a ja njega ‘tata’”, ispričao je Rodrygo jednom prilikom u Madridu u obraćanju medijima.

Modrić mu je pružio vlastiti primjer

Dodao je Luka osim toga i kakvim je riječima mladog napadača pokušao utješiti.

Neymar Pele se oglasio nakon ispadanja Brazila od Hrvatske: Poslao poruku Neymaru divider

"Bio sam njegovih godina kad sam promašio ključan kazneni udarac na Euru 2008. godine. Trebaju ga svi hvaliti zbog hrabrosti i odlučnosti da uzme prvi kazneni udarac. Ovo će ga učiniti jačim", rekao je.

Bude li slijedio primjer Luke i prihvatio očinski savjet, možda jednog dana on bude siguran u dva četvrtfinala svjetskog prvenstva za redom.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider