Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
nada se preokretu

Pele se oglasio nakon ispadanja Brazila od Hrvatske: Poslao poruku Neymaru

Pele je zamolio Neymara da ne ide iz reprezentacije Brazila.

Neymar (Foto: Afp)

Nekadašnji brazilski nogometaš Edson Arantes do Nascimento "Pele", jedan od najvećih igrača u povijesti, čestitao je Neymaru što se izjednačio s njime po broju postignutih pogodaka te zatražio od njega da ne napušta reprezentaciju Brazila.

"Nastavi nas inspirirati, a ja ću podizati šake u zrak zbog svakog gola koji postigneš, kao što sam radio i u svakoj utakmici u kojoj si bio na travnjaku", napisao je 82-godišnji Pele na Instagramu. Pele se od 29.studenog nalazi u bolnici u Sao Paulu zbog narušenog zdravlja.

Neymar je u petak u 106. minuti produžetka zabio gol za vodstvo od 1-0 Brazila u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva protiv Hrvatske, čime se sa 77 zabijenih golova za reprezentaciju izjednačio s Peleom.

gol expired Procurila snimka: Je li Neymar naslutio Petkovića? Vikao je, nitko ga nije doživio divider

Hrvatska je, međutim, izjednačila u 117. minuti pa pobijedila na jedanaesterce nakon čega je 30-godišnji Neymar zaplakao pa izjavio da ne može sa sigurnošću reći da će nastaviti igrati za Brazil.

"Gledao sam te kako odrastaš, navijao za tebe svaki dan i sad ti napokon mogu čestitati zbog izjednačenja mog broja golova postignutih za Brazil”, napisao je Pele. “Obojica znamo da je to puno više od samog broja. Naša dužnost kao sportaša je inspirirati, danas kolege, sutra novu generaciju i sve one koji vole naš sport", dodao je.

Poraz Brazila izazvao je veliko razočaranje u toj južnoameričkoj zemlji gdje su se nadali osvajanju šestog naslova svjetskog prvaka. Brazil je, međutim, ispao u četvrtfinalu baš kao i na prošlom prvenstvu 2018. godine.

Pele, koji je s Brazilom bio svjetski prvak 1958., 1962. i 1970., nastojao je ohrabriti zvijezdu francuskog PSG-a.

gol expired Procurila snimka: Je li Neymar naslutio Petkovića? Vikao je, nitko ga nije doživio divider

"Nažalost, ovo i nije najsretniji dan za nas, ali ti ćeš zauvijek biti inspiracija onima koji dolaze. Što više vrijeme prolazi, to je ostavština veća. Rekord sam postavio prije gotovo 50 godina i sve dosad nitko mu se nije približio. Ti si dečko uspio”, napomenuo je Pele.

Brazil je posljednji put podigao pehar svjetskog prvaka prije 20 godina.

"Ti znaš, kao što i ja znam, da ne postoji broj koji može nadmašiti sreću igranja za našu zemlju. Ja imam 82 godine i nakon toliko puno vremena nadam se da sam te inspirirao da dođeš ovako daleko. Više od toga, nadam se da će tvoj uspjeh nadahnuti milijune koji te prate da pokušaju napraviti ono što je naizgled nemoguće”, poručio je Pele koji je na žutom dresu nosio zeleni broj 10, koji sada nosi Neymar.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider