Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
LIVAKOVIĆ ODRADIO "LADIĆEVSKI"

Legenda Vatrenih za Dnevnik Nove TV: "Ključ je ne primiti gol protiv Brazila, a neka nas i malo pomazi sreća"

Svoj komentar susreta protiv Japana, ali i vrlo konkretnu najavu četvrtfinala protiv Brazila, dao je Dražen Ladić.

Hrvatska je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Katru, što je svakako rezultat kojim bismo trebali biti zadovoljni te uz koji možemo opušteno u nastavak natjecanja. 

No naravno da to ne znači kako trebamo odustati od ambicija, posebno jer nam slijedi veličanstveni susret Hrvatske i Brazila. A s njim i velika prilika - eliminacijom glavnog favorita izboriti još jedan plasman među četiri najbolja na svijetu.

Bez pravog vratara nema rezultata

Dvoboj protiv Brazila, uključujući komentar jučerašnje pobjede protiv Japana, u razgovoru za Dnevnik Nove TV najavio je legendarni vratar hrvatske reprezentacije, a danas pomoćnik Zlatka Dalića Dražen Ladić.

gol expired Vatreni imaju novog ministra obrane, a Hrvati novog idola: Evo što o Livakoviću kažu prijatelji divider

Za početak, komentar Dominika Livakovića, čiju je predstavu reporter Saša Lugonjić usporedio s Francuskom 1998. godine te ju nazvao "ladićevskom"

"Nesumnjivo da momčadi, ako želi napraviti pravi rezultat, a to se puno puta pokazalo, treba pravi vratar. Mi se, srećom, kroz sva ova natjecanja, ne možemo požaliti na to. Nismo imali problema na toj liniji. Imali smo puno puta i prednost, a to se pokazalo na rezultatima", rekao je Ladić, okrenuvši se odmah našem junaku, odnosno igraču utakmice:

"Livi je svakako bio heroj dana, heroj Hrvatske, i to sasvim zasluženo. U nekim je trenucima bilo sumnje u njega, ali ne s podlogom. On to nije zaslužio, nego je zaslužio povjerenje. Pogledajte posljednje dvije ili tri godine kakvih je imao impresivnih obrana za reprezentaciju. Ne trebamo gledati jednu utakmicu, ako ona eventualno nije umjetničkog dojma kakav bismo mi htjeli."

Izbornici su prisiljeni na promjene

Vremena za odmor nema jer to diktira raspored natjecanja. Brazil nam slijedi već u petak, a sad je također došla faza natjecanja kad više stvari dolazi u prvi plan te kad isto tako više njih treba uzeti u obzir pri slaganju momčadi.

"Trebamo imati na umu da nas čeka peta utakmica. Vidi se na svim utakmicama da ova kola nisu na nivou prve ili druge utakmice. Vidi se isto tako da su izbornici prisiljeni uvoditi po dva ili tri nova igrača. Uglavnom se koncepcije ne mijenjaju, ali se itekako moraju mijenjati igrači. Naravno da su u prednosti oni koji imaju širi roster. Mi stalno kukamo kako nemamo širok roster, ali uspijevamo to dobro posložiti. Da vam budem iskren, nisam u panici pred utakmicu protiv Brazila", smireno je rekao Dalić.

Reprezentacija Brazila Brazilski mediji hvale Hrvatsku i oduševljeni su jer im se vraća jako bitan igrač divider

Za kraj, objasnio je što u reprezentaciji smatraju ključnim u toj utakmici i što se treba poklopiti da bismo savladali Selecao u našem trećem međusobnom susretu na svjetskim prvenstvima. 

"Ključ će biti ne primiti gol i isto tako će ključno biti strpljenje ako želimo dobiti utakmicu ili doći do jedanaesteraca. Odgovornost i disciplina, da odradimo ono što smo se dogovorili te da to i nastojimo provesti na terenu. Često nam to ne polazi previše za rukom, imamo igrače genijalce koji mogu na svoju kvalitetu i imaginaciju napraviti veliku prednost,. Sposobni su okrenuti utakmicu, a to nije odlika mnogih reprezentacija. Ako to sve uspijemo spojiti i ako nas malo pomazi sreća, mislim da smo itekako u igri", dodao je na kraju.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Vlado Boban Problemi s ulaznicama uoči utakmice Hrvatska - Brazil, a razlog je zapravo logičan divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider