Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Neki ga znaju cijeli život

Vatreni imaju novog ministra obrane, a Hrvati novog idola: Evo što o Livakoviću kažu prijatelji

Vatreni imaju novog ministra obrane, a Hrvati novog idola! Dominik Livaković s tri obrane jedanaesterca odveo nas je među osam najboljih na Svjetskom prvenstvu u Katru.

Rođenog Zadranina i vratara Dinama Dominika Livakovića, oni koji ga znaju, opisuju kao staloženog i samouvjerenog, ali svi kažu - riječ je o velikom emotivcu.

"Dite zadarsko" odvelo je Vatrene u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

"Volimo ga, savršeno je obranija, ponosni smo", govorio je dan kasnije Zadranin Roko.

"Čovik i po, što drugo", nadovezao se Filip.

Prvi Livakovićev trener otkriva kad je pokazao klasu

Dominik Livaković u gradu košarke, logično, u ruke je prvo uzeo narančastu loptu. No brzo se prebacio na nogometnu, a ubrzo je postalo i jasno da treneri u rukama imaju nebrušeni dijamant.

"Danilo kup kod Šibenika, gdje smo bili prvi, toliko stabilno, mirno, dobili smo Hajduk, a on je tad prvi put pokazao doslovno klasu iznad", prisjeća se Josip Miočić, prvi trener Dominika Livakovića.

Na treninge ga je vodio pokojni djed Vojmil. Dominik to ne zaboravlja ni danas, prije svake utakmice ima ritual.

"Pomolim se, i pokojnom didu, s njim sam proveo dosta vremena u mladosti", otkrio je svojedobno Livaković.

Livakovića su trenirali mnogi, a on to nikome nije zaboravio. Zajedno s kolegama pokojnom treneru Željku Nježiću Dedi za rođendan je poklonio automobil.

"On je vrlo reaktivan vratar, ima jako dobru reakciju na loptu"

I vratar Silvije Čavlina utkao je djelić sebe u Livakovićevu karijeru. Protiv Japana bio je miran, kaže, jer zna da Livaković ima nos za obranu udaraca s bijele točke.

"On je vrlo reaktivan, ima jako dobru reakciju na loptu. Govorio sam baš prije 15 dana da očekujem da će ovo biti njegov turnir, da će donijeti isto ono što je donio Subašić u Rusiji", istaknuo je Čavlina.

I u reprezentaciji i u Dinamu Livaković daje sve od sebe. A u oko je upao i španjolskoj legendi Ikeru Casillasu, koji je otkrio da je ove godine pratio Dominika Livakovića i ocijenio ga kao "zanimljiva vratara".

Livakovićev prijatelj, također vratar Krševan Santini, za Dnevnik Nove TV izjavio je:

"Obojica smo iz Zadra. Zadar je mali grad, pogotovo još ako treniraš nogomet i ako si vratar, to nije širok krug. S terena seže naše poznanstvo i prijateljstvo."

U Zadru Livaković provodi svoje slobodno vrijeme iako je iz Donatova grada otišao i prije 18. godine.

Dok je bio u Zadru, tijekom prva tri razreda srednje škole, bio je u sportskoj gimnaziji, ali unatoč sportskim obvezama školu nije zapostavljao.

"Govorila sam mu da ponese bilježnicu i da uči u autobusu tijekom putovanja, što je on i radio. Onda bi se u ponedjeljak vratio s neke utakmice i dobio bi dobru ocjenu. Sve je uspijevao, sve je stizao na vrijeme i bio je baš savjestan", ispričala je Sanja Fabac, profesorica biologije u Gimnaziji Vladimira Nazora u Zadru.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider