Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Objasnio svoj potez

FOTO Srpski mediji rigaju vatru na Xhaku, pobjedu proslavio ovim dresom

Nakon utakmice Granit Xhaka je obukao dres s prezimenom Jashari.

Granit Xhaka (Foto: Afp)

Burno je bilo nakon utakmice Srbije i Švicarske (2:3), koja je odlučivala putnika u osminu finala Svjetskog prvenstva. Granit Xhaka, švicarski kapetan albanskog podrijetla obukao je dres s prezimenom Jashari i tako na sebe navukao bijes srpske javnosti.

Susjedni su mediji taj potez švicarskog nogometaša poistovjetili s veličanjem Adema Jasharija, osnivača i vođe Oslobodilačke vojske Kosova koja se godinama borila protiv Srba na Kosovu.

Srpska vojska je 1998. godine ubila Adema Jasharija, a tom su prilikom likvidali i preko 50 članova njegove obitelji.

"Nema političke pozadine. To je moja posveta suigraču Ardenu Jashariju (20). Došao je mlad u reprezentaciju, bio sam u istoj situaciji i on zaslužuje poštovanje. Zato sam njemu u čast nosio dres s prezimenom Jashari, rekao je Xhaka nakon utakmice i tako demantirao navode srpskih medija.

Sporni detalj s utakmice možete vidjeti OVDJE.

Tako je sprski Kurir objavio članak pod naslovom: "Xhaka u dresu Jašarija slavio pobjedu protiv Srbije: Najgora moguća provokacija našeg naroda i podsjećanje na vođu teroristka OVK".

"Xhaka obukao dres Jašarija pred Srbima: Napravio kaos, psovao Orlove...", piše Mondo.rs.

Vatrena završnica susreta

Teško je vjerovati da će to zadovoljiti srpsku javnost, a posebno nakon svih incidenata koji su se zbili na posljednjoj utakmici.

U nekoliko je navrata zaiskrilo na terenu, emocije su bile uzavrele, a naročito u posljednjim minutama susreta kada su srpski nogometaši nasrnuli na Xhaku.

Granit Xhaka i srpski nogometaši FIFA dodatno utrljala Srbima sol na ranu: Švicarski Albanac proglašen za igrača utakmice divider

Uskoro je nastao opći metež na terenu, ali ni švicarski kapetan im nije ostao dužan. Dobacio je nešto srpskoj klupi i uhvatio se za spolovilo.

Za kraj dodajmo da je Xhaka proglašen za igrača utakmice.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider