Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Neće im se svidjeti

FIFA dodatno utrljala Srbima sol na ranu: Švicarski Albanac proglašen za igrača utakmice

Granit Xhaka je predvodio Švicarsku protiv Srbije za plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva.

Granit Xhaka i srpski nogometaši (Foto: Afp)

Nogometaši Srbije nisu uspjeli prirediti iznenađenje protiv Švicarske i osigurati plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva. Natjecanje su završili s tek jednim osvojenim bodom i osam primljenih golova, što im je donijelo posljednje mjesto u skupini.

Švicarci su pobijedili rezultatom 3:2, zabili su Shaqiri, Embolo i Freuler, a nagrada za najboljeg igrača utakmice otišla je u ruke Granita Xhake, kapetana švicarske nogometne reprezentacije.

Iako se nije upisao u strijelce, nogometaš albanskog podrijetla odigrao je sjajnu utakmicu. Zaradio je najveću ocjenu u švicarskim redovima i svoju momčad predvodio do važna tri boda. Nažalost, to je ostalo u drugom planu zbog nekoliko incidenata na utakmici.

Brojni Incidenti na utakmici

Pred kraj susreta, u 94. minuti, Xhaku je svom snagom odgurnuo Milenković, nakon čega je nastao kaos na terenu. Ubrzo se pojavio Milinković-Savić i uhvatio švicarskog kapetana za vrat.

Također, pred kraj susreta Xhaka je dobacio nešto klupi Srbije, a onda se uhvatio i za spolni organ. Je li to odgovor na Vlahovićevu proslavu pogotka ili nešto drugo, teško je znati.

Navijači Srbije VIDEO U Katru se zakačili navijači Srbije i Kosova: Letjele su šake, redari spriječili veliki incident divider

Već duže vrijeme nogometaša Arsenala je trn u oku srpskih medija, a sve je krenulo s proslavom pogotka na utakmici Svjetskog prvenstva 2018. godine u Rusiji.

Tada su Švicarci pobijedili Srbiju s 2:1, a Xhaka je pogodak u srpskoj mreži proslavio pokazivanjem dvoglavog orla, albanskog simbola, što je žestoko razljutilo srpsku javnost.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider