Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
NISU USPJELI

FIFA potvrdila vijesti o zabrani piva: "I dalje smo tu da vam osiguramo užitak i sjajno iskustvo"

Iz FIFA-e su potvrdili vijest o promjeni pravila o konzumiranju alkohola tijekom Svjetskog nogometnog prvensva.

FIFA Svjetsko prvenstvo u Katru (Foto: Afp)

Mjeseci truda, rada i pregovora između FIFA-e i katarskih vlasti bačeni su u vjetar samo dva dana prije nego što Svjetsko prvenstvo u Katru treba započeti.

Ukratko, nakon što su organizatori Svjetskog prvenstva uspjeli s domaćinom dogovoriti barem jedan način na koji će navijači moći konzumirati alkohol, odnosno pivo, samo 48 sati prije utakmice otvorenja potvrđen je njihov neuspjeh.

FIFA potvrdila svoj neuspjeh

Naime, danas su se pojavile vijesti kako je katarska vlast ipak odlučila zabraniti prodaju piva na punktovima uz stadione. Osim onog bezalkoholnog.

Pivo će biti moguće popiti jedino na izdvojenim lokacijama, za koje je naređeno da se prebace izvan okruga stadiona, ali i dalje od cesta kojima će navijači uobičajeno dolaziti prema stadionima.

Da je informacija točna, potvrdili su iz FIFA-e, i to službenim priopćenjem kojim su zapravo priznali svoj neuspjeh, koji bi mogao rezultirali problemima s njihovim glavnim sponzorom Budweiserom, odnosno tvrtkom AB InBev, koja spomenuto pivo proizvodi.

"Slijedom diskusije između zemlje domaćina i FIFA-e, donijeli smo odluku vezanu uz prodaju alkoholnih proizvoda na FIFA Fan Festivalu, drugim lokacijama za fanove te licenciranim događajima. Donesena je odluka o micanju prodajnih mjesta s lokacija vezanih uz stadione FIFA 2022 Svjetskog prvenstva.

To neće utjecati na prodaju Bud Zero piva, koje ostaje dostupno na stadionima. Domaćin i FIFA nastavit će poduzimati sve što je potrebno da bi svima osigurali užitak, poštovanje i sjajno iskustvo. 

Organizatori turnira zahvaljuju AB InBEvu na razumijevanju i konstantnoj podršci u našoj zajedničkoj namjeri da tijekom Svjetskog prvenstva svima osiguramo što im je potrebno", napisali su.

Financijski gubici su neupitni

Moramo priznati da nam je teško prihvatiti takvo objašnjenje te uopće ne sumnjamo u to da FIFA i Budweiser to nisu olako prihvatili.

Financijskih gubitaka svakako će biti, no o tome su trebali razmišljati onog trenutka kad je prvenstvo Katru dodijeljeno. Sad nema druge nego se prilagoditi pravilima i načinu života države u koju su prvenstvo doveli.

Neovisno o tome, i dalje se nadamo da nas čeka jedan nezaboravni turnir.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider