Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Dalićevih 11

VIDEO Evo u kojem bi sastavu Vatreni trebali istrčati na Marokance na startu Svjetskog prvenstva

Hrvatska reprezentacija u srijedu će otvoriti Svjetsko prvenstvo u Katru utakmicom protiv Maroka.

Prvi put otkako su Vatreni stigli u Dohu na Svjetsko prvenstvo pred novinare su izašli izbornik i kapetan. Zlatko Dalić, a pogotovo Luka Modrić izazvali su danas ogromnu pozornost medija dan uoči utakmice Hrvatske i Maroka. Na selfi s Lukom čekalo se u redovima u press-sobi.

Tko će igrati u prvih 11? ANKETA Izaberi prvih 11 Hrvatske protiv Maroka! divider

"I treba biti oko nas taj šušur, ali nama to ne treba, nama treba mir. Nama je tekma sutra bitna, nije ključna, ali bitan je start", rekao je Zlatko Dalić.

A što je Daliću najbitnije - novih ozljeda nema, Livaja se oporavio, danas normalno trenirao, a dvojbi oko prvih 11 za Maroko izbornik više nema.

Neymar i Dani Alves VIDEO Brazilci prate Vatrene i grme na skandal: "To je neviđena sramota! Modrić je nešto posve drugo, a dresovi su vam najljepši" divider

"Izabrali smo za sutra ono što je najkvalitetnije u smislu brzine, agilnosti, energije i iskustva, ekipa će sigurno biti na nivou i ono što treba biti. Da ne kvarim običaj, nećemo o sastavu, ali vidjet ćemo sutra kad utakmica krene", rekao je Zlatko Dalić.

Sastav za Maroko?

Pa, evo u kojem bi sastavu Vatreni sutra trebali istrčati na Marokance.

Na vratima Livaković, četvorka iza Sosa, Gvardiol, Lovren i Juranović, u vezi nedodirljivi Brozović, Kovačić i Modrić te trojka naprijed - Perišić, Kramarić i Vlašić.

gol expired Mediji ga zovu novim Modrićem, a on poručuje: "Ne osjećam pritisak zbog toga" divider

"Postoji ta pozitivna trema i iščekivanje, sretan sam što sam opet tu na SP-u četvrti put, uzbuđen predvoditi Hrvatsku na velikom natjecanju. Ekipa diše stvarno super, svi smo spremni i željni i jedva iščekujemo sutrašnju utakmicu", kaže Luka Modrić.

Za našeg kapetana bit će ovo četvrto, sasvim izgledno i posljednje Svjetsko prvenstvo.

"Sve što mi se dogodilo nije bilo lako, ali sam zato još više na to ponosan. Mi moramo ostati skromni, ponizni, ne zanositi se i dati maksimum od sebe i na kraju ćemo vidjeti koji će to rezultat biti", kaže Luka.

Maroko na SP-u u Rusiji Najveći aduti Maroka i jedna skrivena zvijezda Lavova s Atlasa divider

Korak po korak

I izbornik i kapetan slažu se - idemo korak po korak, a današnji poraz Argentine dovoljno je upozorenje svima da opuštanja i unaprijed upisanih bodova - nema.

"Nema lakih protivnika, utakmica, i očekujemo tešku utakmicu protiv Maroka. Cijenimo ih, respektiramo. Danas svi igraju, svi su se dobro pripremili i iznenađenja su moguća", smatra Dalić.

Ipak se nadamo i vjerujemo kako jedno od njih nećemo gledati sutra te kako će Vatreni suvereno krenuti u obranu svjetskog srebra.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr 

Tko treba, uz Joška Gvardiola, biti startni stoper Vatrenih na SP-u?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider