Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Ističu da smo stari

Brazilski mediji izvukli nevjerojatan podatak o Vatrenima, hoće li biti presudan u petak?

Brazilski mediji izvukli su podatke o pretrčanim kilometrima svojih i naših nogometaša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska i Brazil sastaju se u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Katru sutra u 16 sati. Vatrene čeka najbolje rangirana reprezentacija prema FIFA-inom rankingu, ali vjerujemo da možemo iznenaditi Brazilce.

Tite i Danilo Brazilski izbornik otkrio boji li se penala protiv Vatrenih: "Cijenimo Hrvate. Želimo što prije zabiti" divider

Zapanjujući podatak ne ide u korist Brazilu, naime, od 2006. godine redovno ispadaju od europskih reprezentacija u nokaut fazi SP-a. Prvo je bila kobna Francuska 2006., zatim Nizozemska 2010. godine, pa debakl protiv Njemačke na domaćem terenu 2014. godine, da bi na posljednjem prvenstvu ispali od Belgije.

Luis Enrique Luis Enrique više nije izbornik Španjolske, Savez ekspresno izabrao nasljednika divider

Hrvatska i Brazil dva puta su se sastajali na Svjetskim prvenstvima, prvi put u grupi 2006. godine u Njemačkoj kada smo izgubili 1:0, a drugi put na otvaranju Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. kada smo također izgubili 3:1.

Koliko mogu ''senatori''?

Brazilski Correio Braziliense izvukao je nevjerojatan podatak koji bi se mogao pokazati ključnim za sutrašnju utakmicu.

U četiri dosadašnje utakmice hrvatski reprezentativci pretrčali su nešto više od 480 kilometara, dok su Brazilci pretrčali znatno manje - samo 418 kilometara odnosno čak 62 kilometra manje.

Miodrag Ješić Poznati srpski trener izgubio život u teškoj prometnoj nesreći divider

Radi se o ukupnim pretrčanim kilometrima svih igrača, valja napomenuti da je naših 480 kilometara pretrčalo 17 igrača koje je koristio izbornik Zlatko Dalić, dok su brazilskih 418 kilometara pretrčala čak 23 igrača koja su nastupila u Katru dosad.

gol expired Dalić se ispričao za nedavnu rečenicu i komentirao plesanje Brazilaca: ''Ovo je kao finale 2018.'' divider

Brazilski mediji ističu da će Vatreni zasigurno patiti zbog iscrpljenosti, također ističu da okosnicu naše momčadi čine igrači svi preko 30 godina - Modrić (37), Lovren (33), Perišić (33), Kramarić (31) i Brozović (30).

Sjetimo se samo Rusije prije četiri godine...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider