Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Iznenađujuća odluka

Luis Enrique više nije izbornik Španjolske, Savez ekspresno izabrao nasljednika

Luis Enrique napustio je klupu Španjolske nakon ispadanja u osmini finala Svjetskog prvenstva od Maroka.

Luis Enrique (Foto: Afp)

Luis Enrique više nije izbornik španjolske nogometne reprezentacije. On je to mjesto napustio dva dana nakon ispadanja od Maroka u osmini finala Svjetskog prvenstva u Katru nakon izvođenja 11-eraca.

Luis Enrique, koji je preuzeo Španjolsku u srpnju 2018. godine, nakon prošlog SP-a u Rusiji, imao je ugovor sa Španjolskim savezom (RFEF) do kraja ove godine.

gol expired Dalić se ispričao za nedavnu rečenicu i komentirao plesanje Brazilaca: ''Ovo je kao finale 2018.'' divider

"RFEF zahvaljuje Luisu Enriqueu i njegovu stručnom stožeru na radu s nacionalnom momčadi u posljednje četiri godine. Sportsko vodstvo Saveza podnijelo je izvješće predsjedniku odlučno kako treba započeti novi projekt s ciljem nastavka rasta postignutog posljednjih godina.

Luis Enrique uspio je dati novi poticaj reprezentaciji nakon svojeg dolaska obavivši smjenu generacija. Uspio se dva puta plasirati na završni turnir Lige nacija te je vodio reprezentaciju do polufinala Eura davši tim rezultatima osobni pečat s prepoznatljivim stilom igre. Dao je priliku mladim talentima i tako posijao nadu za budućnost.

Tite i Danilo Brazilski izbornik otkrio boji li se penala protiv Vatrenih: "Cijenimo Hrvate. Želimo što prije zabiti" divider

Želimo Luisu Enriqueu sreću u sljedećim profesionalnim projektima. On zaslužuje ljubav i poštovanje našega Saveza koji će mu uvijek biti dom", objavio je RFEF.

Ubrzo je stigla potvrda da je novi izbornik španjolske nogometne reprezentacije Luis de la Fuente, koji je dosad vodio mladu reprezentaciju Španjolske do 21 godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider