Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
GLAVNI FAVORITI PRVENSTVA

Brazil ima još puno prostora za napredak, no jedan neočekivani podatak već sad fascinira

Brazilska obrana vjerojatno je najdominantnija linija na ovom Svjetskom prvenstvu.

Alex Telles, Thiago Silva, Alisson Becker i Marquinos (Foto: Afp)

Nogometaši Brazila došli su na Svjetsko prvenstvo u Katar kao glavni favoriti za osvajanje titule, a pobjedama u prva dva kola već su izborili drugi krug, što svakako jako dobro govori tome u prilog.

Već sam pogled na njihov roster izgleda fascinantno, posebno ako se fokusiramo samo na ono što posjeduju u napadu. Sposobni su Brazilci svakome zabiti nekoliko pogodaka iako to do sada na prvenstvu nisu prezentirali.

Luis Nazario de Lima Ronaldo Legendarni Ronaldo srušio internet: Ikona do ikone, fotografija od milijun dolara divider

Srbiji su postigli dva, Švicarcima jedan, a u obje im je utakmice dugo trebalo dok su napokon probili obranu svojih protivnika. Tako da tu svakako postoji još puno prostora za napredak te će drugi krug prvenstva zapravo pokazati koliko su zapravo dobri.

Napad je najbolja obrana

No je li napad zapravo najbolja obrana, posebno u ovom slučaju, gdje je svim brazilskim protivnicima prvi cilj zaustaviti njihovu ofenzivnu moć?

To bi moglo biti tako zbog jednog nevjerojatnog podatka. Brazil naime u prva dva susreta, gdje su igrali protiv dvije izuzetno kvalitetne i respektabilne europske reprezentacije, niti jednom nije ugrožen udarcem unutar okvira gola. Upravo tako, Alisson Becker u dva je susreta ostao bez onog glavnog golmanskog posla.

Velik dio zasluga svakako ide njegovim partnerima iz obrane, čime oni svakako postaju najdominantnija linija na ovog prvenstvu. No je li zapravo u pitanju uistinu navedena tvrdnja, koju između ostalog u objašnjenju svoje igre voli koristiti šahisti?

Reprezentacija Francuske Tri su reprezentacije sigurne, dvije su otpale, a čak 27 ih je još uvijek u igri za drugi krug divider

Znamo da Brazil zasad izgleda uistinu jako dobro te da ima sve što je potrebno da se uzme svjetski naslov.

Ako i protiv Kameruna zadrže nulu u rubrici protivničkih udaraca u okvir gola, napravit će nešto što dosad još nije viđeno - da netko završi grupnu fazu svjetskog prvenstva u nogometu, a da im nitko nije uputio udarac u okvir gola. A to je, prema dosad viđenom, itekako moguće.

Fascinantno, zar ne?

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider