Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Najavio polufinale

Argentinski izbornik o produžecima: "Hrvatska je zagorčala život mnogima. Volim Modrića"

Hrvatska i Argentina igraju polufinale Svjetskog prvenstva u utorak od 20 sati.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik Lionel Scaloni bio je drugi gost na press-konferenciji Argentine uoči dvoboja s Hrvatskom u polufinalu Svjetskog prvenstva

Što očekujete i je li vam poraz sa SP-a 2018. dodatna motivacija za utakmicu s Hrvatskom?

"Očekujemo tešku utakmicu. Odlična su momčad, imaju posebno zajedništvo. Vrlo je teško igrati protiv njih. Ne treba ulaziti u usporedbe sa SP-a 2018. Svaka je utakmica drukčija. Hrvatska ima odlične igrače, to će za nas biti teška utakmica."

Tijekom utakmice s Nizozemskom vidjeli smo Messija na razini iz 2019., kada je bio jako učinkovit. Što mislite o usporedbama s Maradonom i kritikama na račun ponašanja Argentinaca?

"Prethodna utakmica igrala se kako se morala igrati. Ali to je vrijedilo i za Nizozemsku. Na utakmici se može svašta dogoditi, možemo se i posvađati, to je nogomet.

Nicolas Tagliafico Argentinac tvrdi da protiv Hrvatske ništa neće biti isto kao prije četiri godine: ''Imaju nove igrače'' divider

Tu je sudac, on treba odlučiti. Nije u redu samo Argentinu optuživati. Nisam siguran da je ta teza dobra da je naše ponašanje nesportsko. Sudac je tu da donosi svoje odluke. Kada završi utakmica, ostaje poštovanje. Poštujemo svaku momčad, i Nizozemsku i Hrvatsku."

"Što se tiče Messija, on oduvijek ima pobjednički mentalitet, želi pobijediti. Igra za Argentinu i zbog toga smo sretni."

Argentina je bučno slavila pobjedu protiv Nizozemske. Što mislite kako će se Hrvatska postaviti? Hoće li igrati kao Poljska ili Australija?

Lionel Messi i Mateu Lahoz Messi i društvo sasuli paljbu na poznatog suca: FIFA ga odmah poslala kući divider

"Svi se nadamo pobjedi, igramo za svoj narod. Zahvalni smo svojim navijačima, oni imaju velike zasluge. Na svakoj nas utakmici podupiru. Znamo što se očekuje od nas, a vrijeme će pokazati hoćemo li uspjeti. Što se tiče Hrvatske, mogu igrati na više načina, imaju svoj stil, imaju odličnu momčad i dugu nogometnu tradiciju."

Tko će igrati, jesu li svi spremni? Jeste li se dovoljno oporavili?

"Vidjet ćemo tko će igrati, svi su igrači spremni. Pobjeda je najbolji oporavak, to vas najbolje pripremi za sljedeću utakmicu. Imamo dva sankcionirana igrača. Ne znam je li to problem, vidjet ćemo kako ćemo se nositi s tom situacijom."

Argentina neće odustati od svojeg stila

Hoće li Argentina igrati svojim stilom ili će ga mijenjati?

"Argentina ima svoj stil, od njega ne odustajemo. U nekim situacijama morate se prilagoditi suparniku, ali generalno nećemo odustati od svojeg stila."

"Što se tiče emocija, pristupamo utakmici jednako kao i prethodnim. Nema tu veće razlike. To je još jedna utakmica u kojoj ćemo dati sve od sebe. Pokušat ćemo pobijediti u 90 minuta, ali to nikad ne znate. Moramo se mentalno spremiti. U nogometu najbolja momčad ne mora pobijediti. Moramo i to prihvatiti."

"Ne razmišljam o prošlosti ili budućnosti. Razmišljam samo o utakmici koja dolazi. Za nju se pripremamo i ne razmišljam dalje."

Otkrio što ga zabrinjava kod Vatrenih

Što vas najviše zabrinjava kod Hrvatske?

"Analizirali smo utakmice, i sebe i druge. Hrvatska ima odlične igrače, zagorčala je život mnogima. Neću govoriti o dobrim i slabim točkama njihovih igrača, to neću sada govoriti. Tako se pristupa ovom poslu. Svima je jednako."

Imate li nešto posebno reći u vezi Messija?

"Možemo nastaviti uživati u njegovim igrama. Ako ne nastavi igrati, to ćemo prihvatiti."

Planirate li produžetke? Dodatne minute uobičajene su na ovom SP-u.

"Kada pomislite da je utakmica već završena, primite gol. To smo vidjeli i na utakmici Hrvatske i Brazila. Brazil je mogao dati gol u zadnjoj minuti. Igraju se dosta velike nadoknade. To treba uzeti u obzir. Mora se biti na razini zadatka do posljednje sekunde. Sve ovisi o suparniku. Protiv Nizozemske je bilo teško, stvorili su jednu priliku dugom loptom."

Zlatko Dalić ANKETA Pomozite izborniku Daliću i izaberite prvih 11 Hrvatske za plasman u finale divider

Kakvo je vaše mišljenje o Modriću?

"Zadovoljstvo mi je gledati Modrića. On je idol za puno ljudi. Ne samo zbog talenta nego i kako se ponaša i drži. Volim Lewandowskog, volim Modrića. Ako volite nogomet, volite takve igrače."

Razmišljate li o naslovu svjetskog prvaka?

"Idemo korak po korak, ne razmišljamo dalje. Puno favorita je ispalo, a momčadi koje nisu bili favoriti su u polufinalu. Nema smisla razmišljati unaprijed, mislimo samo na sljedeću utakmicu."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider