Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
KRAMA, MAJSTORE!

Andrej Kramarić upisao se u povijest, ovo je prije njega napravio tek Mario Mandžukić

Samo je jedan nogometaš prije Andreja Kramarića postigao dva pogotka za Hrvatsku na jednoj utakmici Svjetskog prvenstva.

Andrej Kramarić i Mario Mandžukić (Foto: Afp)

S pravim razlogom Andreja Kramarića možemo zvati junakom pobjede Hrvatske protiv Kanade na Svjetskom prvenstvu u Katru. Prvo je postigao pogodak za 1:1, nakon što mu je jedan raniji poništen, a onda je prekrasno poentirao i za 3:1. 

Dva gola u jednoj utakmici najvećeg nogometnog natjecanja nisu zabili mnogi. Zapravo, dosad je to napravio samo jedan Hrvat, a njegovo ime nije Davor Šuker, iako je on bio najbolji strijelac Svjetskog prvenstva 1998. godine u Francuskoj.

Nitko kao Mandžo! Barem dosad...

To je Mario Mandžukić, koji je u pobjedi 4:0 protiv Kameruna, ostvarenoj na SP-u 2014. godine u Brazilu, postigao posljednja dva pogotka. Prije njega su Afrikance načeli Ivica Olić i Ivan Perišić.

Andrej Kramarić tako je ušao u povijest hrvatskog sporta i reprezentacije kao tek drugi čovjek koji je to napravio. I nadamo se da tu nije njegov kraj, nego da tek slijede one prave partije.

Andreju su ovo bili drugi i treći pogodak na svjetskim prvenstvima, a jako dobro pamtimo onaj koji je u Rusiji postigao protiv domaćina. Sjećate se tko mu je asistirao? Naravno, Mario Mandžukić!

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider