Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Analiza Vedrana Zrnića

Zahvalio bih se Cindriću i na klupu doveo jednog stranca za kojeg bih sve dao

Vedran Zrnić osvrnuo se na blisku budućnost hrvatske rukometne reprezentacije.

Komentar s desnog krila by Vedran Zrnić (Foto: Cropix/Gol.hr)

Svjetski prvak i olimpijski pobjednik Vedran Zrnić za gol.hr analizira blisku budućnost hrvatske reprezentacije

Danas se drukčije igra rukomet. Dobro je rekao Petar Nenadić, prošlo je vrijeme kad se na pripreme zvalo 35 igrača. Novac se troši, uzima se vrijeme igračima, a onda 17 igrača ode na prvenstvo. Ostale reprezentacije uzimaju 17 igrača od početka, treniraju ih i rade klapu. Mi tu nešto izmišljamo i stalno lutamo tko je za reprezentaciju, a tko nije.

Zahvalio bih se Luki Cindriću. Ako neće biti na razini, neka se pusti Duvnjaka i Karačića da se tu mijenjaju. Reprezentaciju bih bazirao na ta dva golmana koji su naša budućnost, Kuzmanović i Mandić. Za dalje bi pozvao Halila Jaganjca, tu je i Martinović koji se ozlijedio, ali on je imao dvije teške povrede na prvenstvima. To je isto stvar možda takvog tijela, a možda i nesreće.

Izdvojio bih i Moslavca, krila Mandić i Jelinić bit će dobri, Mihića bih stavio u rezervi, dobro je igrao turnir.

Goran Perkovac Goran Perkovac (Foto: Ante Čizmić/Cropix)

Slijedi nam turnir za Olimpijske igre. Nijemcima veliku težinu nosi Wolf na golu, ostali su igrači potencijal, ali ništa tako bajno. Ako će se turnir igrati kod njih, a ne u Areni Zagreb, onda imaju veće šanse. Može se dogoditi da taj turnir oni dobiju u organizaciju, mi više nemamo tu težinu. Čak i Austrijanci da se jave, mi tu nemamo što tražiti. Oni su hit, a mi idemo prema dolje. Imamo puno šanse, ali moramo se posložiti.

Nešto se mora promijeniti, ali kako?

U našem se sportu neće ništa promijeniti. Govorimo o promjeni sustava, ali kako da ga promijeniš? Nemamo osnove, nemamo trenere… Mi nemamo trenera, ne znamo hoće li ostati Perkovac ili neće. Vruće je sve još, ali idemo za budućnosti vidjeti tko je taj trener. Domaće smo sve potrošili, sada se možemo samo ponavljati.

Možemo mi u Pariz, ali moramo imati budućnost… Sada molimo Boga da nađemo trenera koji će proći kvalifikacije. Opasno je kalkulirati, taj turnir može generaciju spustiti na dno, a može je dići u visine.

Za jednog bih stranca dao sve

Razmišljao sam čak o stranim trenerima i doveo bih jednog stranca, ako se Savez na to odluči. To je nerealno, ali jedini koji bi to dobro napravio jest Talant Dujšebajev. On je s naših prostora, ali sa španjolskim razmišljanjem. Stranac za kojeg bih sve dao. Nekoga drugoga ne vidim. To je nerealno jer ima velik ugovor, ali to je moje mišljenje.

Savez mora odlučiti je li Perkovac dalje trener. Ako jest, onda treba razgovarati s igračima, treba se čuti i njihov glas. Jedina realna opcija po meni, ako ćemo u krug, zove se Slavko Goluža, pa možda nekada u budućnosti i Ivano Balić. Goluža je slobodan. Ivana bih uključio uz nekog iskusnog trenera koji će biti uz njega. Ivano je počeo  raditi i moramo to iskoristiti. Za ostale ne znam.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider