Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nema labavo

Pogledajte kako proslavljeni hrvatski reprezentativci uče Kineze rukometu

Proslavljeni hrvatski rukometaši Vlado Šola i Tonči Valčić pokušavaju na višu razinu podići kineski rukomet.

Kineski rukometaši u Hrvatskoj (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Proslavljeni hrvatski rukometaši Vlado Šola i Tonči Valčić pokušavaju na višu razinu podići kineski rukomet. Njihova momčad - sastavljena od studenata pekinškog sveučilišta - od ove sezone nastupa u regionalnoj SEHA ligi.

I rukama i nogama, no prije svega uz pomoć prevoditelja Vlado Šola sprema šesnaestoricu kineskih rukometaša za drugo kolo SEHA lige. U prvom su poraženi na gostovanju kod aktualnog prvaka Europe Vardara s 14 razlike.

Ansu Fati slavi pogodak za barcelonu Španjolska reprezentacija može računati na Barcino "čudo od djeteta" divider

Hrvatski trener ističe:

"Skloni su odustajanju i u nekom trenutku su oni odustali, a to se ne smije događati. Da nisu odustali možda bi taj rezultat bio ispod 10 razlike, što bi bilo zaista fantastično za našu ekipu protiv Vardara."

Bivši vratar hrvatske rukometne reprezentacije prije mjesec i pol počeo je trenirati ekipu Bejing sports University, koja okuplja najbolje kineske sveučilišne rukometaše. Uz pomoć Tončija Valčića pokušava dignuti njihovu igru na europski razinu.

Sammir (Photo: Igor Kralj/PIXSELL) Lokomotiva preokrenula protiv Osijeka: Velika pogreška vratara, Skenderu se trese stolac divider

"Najveća razlika između kineskog i europskog rukometa jest brzina i energija kojom se ovdje igra. Ovdje ni na sekundu ne smijete izgubiti fokus", objašnjava Cheng Ya, igrač Beijng Sports Universitya.

Cheng i većina njegovih suigrača ne razumiju engleski jezik, pa jednu od ključnih uloga u Šolinu stožeru ima prevoditelj Yao.

"Na početku je tu bilo malo problema - kasnio je, pa nije bio pored mene, pa je intonacija bila drugačija, energija drugačija. Sad već on pokušava da u biti bude moja sjenka u svakom smislu i mislim da smo na dobrom putu", kaže Šola.

Zinedine Zidane i Florentino Perez (Foto: AFP) Zidane razbjesnio čelnike Reala: Kraljevski klub ne pamti ovakav potez! Bernabeu "gori", a zvijezde se "češljaju" divider

A mi smo Chenga, kojem je ovo bila prva press-konferencija u životu, pitali je li čuo za kojeg hrvatskog rukometaša.

"Balđi?"

Mislite Balić?

"Da, Balić."

Svladaju li zanat upola kao dotični gospodin, imat će i Šola puno manje za objašnjavati. Za sada se još uvijek mora baviti odgojnim mjerama.

Paul Pogba (Foto: AFP) Man United svim silama želi zadržati svoju najveću zvijezdu: Nude mu bogatstvo! divider

"Nekidan nakon utakmice mi je došao moj pivot i pohvalio se kako se slikao s Hansenom. On je mislio da ću ja biti sretan zbog toga. Ja sam ga nagrdio i rekao: 'Slušaj, pa nisi ti ovdje došao slikati se. Trebaš igrat protiv Hansena ili s njim, a ne se slikat s Hansenom. Ako ti je to motivacija, idi odmah doma."

Domaće utakmice u SEHA ligi ova mlada momčad igrat će u Domu sportova, prvu već za tri dana kada im u goste stiže prvak Srbije - Vojvodina.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider