Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Svi su u dobroj formi

VIDEO Sitno brojimo do rukometnog EP: Što mogu Hrvati na Euru?

Sitno brojimo do početka rukometnog Eura, a naši se igrači pripremaju za europsku smotru u Poreču.

Euro u Njemačkoj je pred vratima - 15 dana ostalo je do prve utakmice rukometaša, koji se za kontinentalnu smotru pripremaju u Poreču.

''Ja sam izuzetno zadovoljan jer su svi zdravi, to mi je najvažnije. Vidim da su svi motivirani. Nadam se da ćemo uspjeti formirati jak tim, jak kolektiv, koji će iznijeti cijeli turnir i nadam se da ćemo biti uspješni'', rekao je izbornik Perkovac.

Zalog za optimizam svakako je sjajna klupska forma brojnih reprezentativaca, ali zdravlje kao najvažnije ističu i igrači:

Marco Schwarz VIDEO Ivica Kostelić otkrio što je uzrokovalo tešku ozljedu Schwarza: "Ni prvi ni zadnji put" divider

''Istina je, igrači su nam u dobroj formi, prije svega igrači su zdravi došli ovdje i to je najbitnije. Ja se nadam da će u takvoj formi biti i tijekom cijelog prvenstva'', kazao je kapetan Domagoj Duvnjak kojemu je ovo već deveto Europsko prvenstvo.

Ivan Martinović vjeruje u našu momčad, ističe da su svi u formi te da na valu toga možemo doći do rezultata.

''Mislim da su svi jako spremni. Tko god da je tu, znamo da će svi odigrati kako treba, da imamo veliki angažman, intenzitet, agresivnost.''

Upravo na tome inzistira i izbornik:

''Želim Hrvatsku koja je ratnički raspoložena, koja ulazi u svaku utakmicu s maksimalnom motivacijom, da da sve od sebe. Rezultat je onda periferna stvar, mislim važan, ali ako budemo pravi, rezultat će doći'', tvrdi izbornik.

Otvaranje sa Španjolcima je ključno


Rezultat ćemo u prvom krugu tražiti protiv Španjolske, Austrije i Rumunjske. Prolaze dva prvoplasirana, prenose se maksimalno dva boda. Zato će otvaranje sa Španjolcima itekako značiti.

''Ako želiš igrati u vrhu EP-a, SP-a, OI-a, moraš dobivati jake ekipe, na početku ili kraju. To se izbjeći ne može.''

Marco Schwarz Loše vijesti za ponajboljeg skijaša svijeta, poznate posljedice strašnog pada divider

''Igramo prvu utakmicu sa Španjolskom, poslije dvije nezgodne utakmice Austrija i Rumunjska. Nekakav prvi cilj je da prođemo u drugi krug, bilo bi super da prenesemo dva boda. Ali ja bi volio da prođemo u drugi krug i tamo budemo konkurentni svima'', iskreno je rekao popularni Dule.

Martinović je u čudesnoj formi

Uz Duvnjaka kao lidera, jedan od naših glavnih aduta iz mlađe garde bit će Ivan Martinović. U čudesnoj je formi u njemačkom Melsungenu - nedavno je na jednoj utakmici postigao 16 golova.

''Ja sam zadovoljan kako igram trenutno, ova utakmica protiv Hannovera još ne vjerujem kako su lopte ulazile u gol, jako lijep osjećaj i nadam se da mogu tako nastaviti'', nadamo se i mi.

Ismael Diallo Diallo dobio poziv za reprezentaciju: To bi mogao biti veliki problem za Hajduk divider

Na Euru se posebno veseli dvoboju s Austrijom...

''Meni puno znači ta utakmica, jer se još uvijek nadam da će brat biti na spisku, da odigram protiv njega. Isto jako teška utakmica, imaju top igrače'', nasmijao se Martinović.

Manheim će sav biti u kockicama

No, samo će Hrvatska u Mannheimu imati i top navijačku podršku - tamošnja SAP arena bit će prepuna kockica.

''Definitivno, navijači su nam uvijek vjetar u leđa, pogotovo u Njemačkoj, gdje ima dosta naših. Koliko čujemo, dvorane su rasprodane i jednostavno se veselimo.''

Joaquin Španjolska nogometna legenda povukla neočekivan potez u 42. godini: Nije mogao odoljeti pozivu divider

Izbornik se također slaže s Duvnjakom:

''Mislim da ćemo našoj publici, u velikom broju u Mannheimu, pružiti zadovoljstvo da vide ekipu i igrače koji su spremni dati sve od sebe za dobar rezultat'', optimistično je rekao.

S nikad manje očekivanja 2020. išli smo na Euro u Austriju, Norvešku i Švedsku - pa na kraju igrali finale. S Kaubojima je sve moguće - ponovilo se slično i u Njemačkoj.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider