Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ne izgleda dobro

Diallo dobio poziv za reprezentaciju: To bi mogao biti veliki problem za Hajduk

Ismael Diallo nalazi se na širem popisu Obale Bjelokosti za Afrički kup nacija.

Ismael Diallo (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

Ismael Diallo, 26-godišnji branič Hajduka, nalazi se na širem popisu igrača Obale Bjelokosti za Afrički kup nacija, koji se igra od 13. siječnja do 11. veljače, što bi mogao biti ozbiljan udarac za ambicije splitske momčadi.

Budući da je Dario Melnjak zaradio tešku ozljedu koljena, zbog koje neće moći igrati sve do kraja sezone, Bijeli su ostali na samo jednom lijevom beku Diallu, a sada im prijeti scenarij u kojem ni na njega neće moći računati na čak mjesec dana.

Obala Bjelokosti, kao domaćin Afričkog kupa nacija, smještena je u skupinu s Nigerijom, Ekvatorijalnom Gvijenom i Gvijenom Bisau te ima velike šanse za plasman u sljedeći krug.

Nikola Katić (lijevo) Bivši igrač Hajduka ima jedan nastup za Vatrene, ali uskoro bi mogao zaigrati za BiH? divider

Osiguraju li plasman u osminu finala, Diallo će svakako propustiti prvu utakmicu proljetnog dijela sezona protiv Rijeke na Poljudu, no ionako ne bi mogao igrati tu utakmicu zbog tri žuta kartona.

No prođe li Obala Bjelokosti u četvrtfinale, tada već kreću problemi za Bijele. U tom slučaju sigurno neće moći igrati protiv Osijeka u susretu 21. kola HNL-a, a prođu li u polufinale tada ga neće biti ni protiv Slaven Belupa.

Laszlo Kleinheisler Grci tvrde da je Kleinheisler već u Splitu: Uskoro stiže službena potvrda? divider

U najgorem slučaju za Hajduk, Diallo bi se tek mogao vratiti na Poljud za utakmicu 23. kola HNL-a protiv Rudeša koja se igra 17. veljače, no jedna stvar je posve sigurna - Diallo sigurno neće proći pripreme sa splitskom momčadi za proljeće.

Trener Mislav Karoglan na poziciji lijevog beka tek ima mladog Šimuna Hrgovića, što znači da će Bijeli svakako morati u krenuti za novim rješenjem. Prije nekoliko dana se zakotrljala priča o povratku Davida Čoline iz Augsburga na posudbu, a on bi mogao dobro pokriti tu poziciju.

Ponovimo, ovo je još uvijek širi popis igrača za Afrički kup nacija, ali prema riječima izbornika Jeana Louisa Gasseta čini se da Hajdukov branič nije u opasnosti da izostane s konačnog popisa:

"Ovo je privremeni popis od 27 igrača. Imamo deset važnih igrača koji imaju natjecateljske utakmice prije 1. siječnja. Nadamo se da će sve proći dobro na tim susretima u kojima naši reprezentativci igraju", kazao je izbornik Obale Bjelokosti.

Raspored Hajduka u proljetnom dijelu HNL-a:

Hajduk - Rijeka (28. siječnja).
Osijek - Hajduk (3. veljače)
Hajduk - Slaven Belupo (10. veljače)
Rudeš - Hajduk (17. veljače)
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider