Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bravo!

VIDEO Hrvatski rukometaš izveo ključni potez u utakmici sezone: Ovaj gol ih je odveo dalje u Ligi prvaka

Uzbudljivo je bilo posljednje kolo skupine B rukometne Lige prvaka.

Lovro Mihić (Foto: Ante Čizmić/Cropix)

U posljednjem kolu skupine B rukometne Lige prvaka vodile su se mnoge izravne bitke za konačni poredak.

Veszprem je doma izgubio od Magdeburga i tako ostao bez izravnog plasmana u četvrtfinale, Montpellier je iznenadio Barcelonu i uskoro dolazi u Zagreb, a uzbudljivo je bilo i na dnu, u borbi za jedino preostalo mjesto koje je vodilo u nokaut fazu.

Poljska Wisla Plock s jednim bodom prednosti na šestom mjestu u posljednjem je kolu dočekala sedmoplasirani Porto. Dakle, sve jasno - Poljacima je bio dovoljan i remi na svom parketu da obrane tu šestu poziciju, dok je Portugalcima trebala pobjeda da preskoče Wislu i ukrcaju se u vlak za nokaut fazu.

Bila je to ratnička utakmica od prve minute, momčadi su se izmjenjivale u vodstvu. Na poluvremenu je Porto imao gol prednosti, a kada je Wisla na ulasku u posljednjih 10-ak minuta došla do +3 (25:22), činilo se da je priči kraj. Međutim, uslijedila je prava drama. 

Mihić ugasio sve nade Porta

Porto se vratio, došao do 27:27 i u samu završnicu se ušlo u egalu. Wisla je zabila za 28:27, a Portugalci su na ulasku u posljednju minutu imali napad. Bilo je to dovoljno vremena da zabiju, pokušaju se obraniti i onda probati na sve ili ništa doći do gola za pobjedu. Viđali smo u rukometu i luđe preokrete.

No, svi portugalski planovi pali su u vodu kada je Lovro Mihić presjekao jedno dodavanje, sjurio se u kontru i postigao gol za 29:27. Povremeni hrvatski reprezentativac osujetio je namjeru gostujućeg vanjskog, izletio iz obrambene linije i otišao prema golu koji je bio prazan s obzirom da je Porto bio izvukao vratara.

Do kraja je Porto uspio samo ublažiti poraz, završilo je 29:28.

Wisla će kao šestoplasirana momčad skupine B u tzv. osmini finala igrati protiv PSG-a koji je završio na trećem mjestu u skupini A. Onaj tko bude bolji u dvije utakmice, u četvrtfinalu će igrati protiv Barcelone. Jako teško je očekivati da će se tamo naći Poljaci, ali za njih je i ovo veliki uspjeh.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider