Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Obračun za jedinicu

Mađari se osvetili Hrvatskoj: Barakude poražene u derbiju kola Svjetskog prvenstva

Hrvatski vaterpolisti izgubili su od Mađarske u reprizi finala prošlogodišnjeg Europskog prvenstva.

Mađarska - Hrvatska (Foto: Milan Šabić/Pixsell)

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija u susretu 2. kola skupine C na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki izgubila je od Mađarske10:12 (1:3, 2:2, 3:3, 4:4).

Nažalost, Hrvatska je napadački vrlo loše otvorila utakmicu, nije iskoristila prva tri izborena igrača više, a prvi je pogodak postigla tek 26 sekundi prije isteka prve četvrtine kada je Žuvela napokon iskoristio brojčanu prednost u bazenu i smanjio na 1:2. No u posljednjem napadu prve dionice utakmice Angyal je upio odvesti Mađarsku na dva gola prednosti pred prvi odmor.

Slično se odvijala i druga četvrtina, Hrvatska je bila jalova u napadu sve do pred sam kraj dionice, za smanjenje na 2:4 pogodio je Harkov 1:34 minute prije isteka vremena, a Marinić Kragić iz peterca je pogodio za 3:4 manje od pola minute prije kraja poluvremena. Ali, kao i u prvoj četvrtini, Mađari su poentirali i na isteku vremena u drugoj, ponovno šutom s distance, ovoga puta precizan je bio Nagy.

Boljom igrom u napadu u trećoj četvrtini Hrvatska se pogocima Harkova i Kržića primakla na 6:7 i imala dva napada za izjednačenje unutar posljednjih dviju minuta te dionice igre. Prvo je Bašićev pokušaj s istekom vremena bio blokiran, a onda je Bukić iz dobre pozicije promašio vrata. Mađari treću priliku nisu ponudili, Fekete je pogodio za 6:8, što je bio i rezultat uoči posljednjih osam minuta.

Tračak nade ukazao se u posljednjoj minuti

Golovima Pohla i Vamosa Mađarska se odvojila na četiri gola razlike (6:10) šest minuta prije kraja te je pitanje pobjednika praktički bilo odlučeno. Potom se rezultat nije mijenjao pune tri i pol minute, a onda je Hrvatska postigla čak četiri gola za samo dvije minute i preko Bukića smanjila na 10:11 35 sekundi prije isteka vremena. Ipak, veliki preokret nije bilo moguće kompletirati, do kraja susreta samo je Zalanki svojim trećim golom odveo Mađarsku na konačna dva gola prednosti.

Najefikasniji u sastavu Hrvatske bili su Rino Burić, Luka Bukić i Konstantin Harkov s po dva pogotka, a Gergo Zalanki postigao je tri gola za Mađarsku.

Ovim porazom Hrvatska će gotovo sigurno natjecanje u skupini završiti na drugom mjestu te će morati igrati u osmini finala, dok će Mađarska kao pobjednik skupine izravno u četvrtfinale.

Sljedeću utakmicu Hrvatska će igrati u petak protiv domaćina Japana.

HRVATSKA - MAĐARSKA 10:12 (1:3, 2:2, 3:3, 4:4)

HRVATSKA: Bijač, Popadić; Burić 2, Čagalj, Krapić, Kržić 1, Bukić 2, Vukičević 1, Žuvela 1, Marinić Kragić 1, Vrlić, Bašić, Harkov 2

MAĐARSKA: Levai, Vogel; Angyal 1, Manhercz, Pohl 1, Vamos 2, Nagy 1, Zalanki 3, Fekete 1, Nemet 1, Varga 1, Jansik 1, Molnar

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider