Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
DOVOLJNO?

Vlada objavila cifru koju će uplatiti vaterpolistima: Ovoliko vrijedi svjetska zlatna medalja

Hrvatska vaterpolska reprezentacija svjetski je prvak.

Galerija Dodjela zlata Barakudama Hrvatska prvak svijeta Dodjela zlata Barakudama +1 Dodjela zlata Barakudama

Nakon što su na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj u siječnju osvojili srebrnu medalju, hrvatski vaterpolisti okitili su se zlatom samo mjesec dana kasnije na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

Zlatni vaterpolisti u nedjelju su se vratili u Hrvatsku, a skromni doček priređen im je u zagrebačkoj zračnoj luci. Danas se u Splitu i Dubrovniku pripremaju dočeci s navijačima ma Rivi i Stradunu.

U ponedjeljak je Vlada RH na telefonskoj sjednici donijela odluku o novčanim nagradama za obje medalje vaterpolista. Za zlatnu svjetsku medalju dobit će po 14.350,00 eura, a za srebrnu 4.800,00 eura.

''Propisani iznos za zlatnu medalju na svjetskim prvenstvima koja se održavaju svake dvije godine za sportaše i izbornika iznosi po 14.350,00 eura, dok ostale djelatne stručne osobe dijele iznos od 19.150,00 eura, a ukupni iznos za cijelu reprezentaciju iznosi 248.750,00 eura.

Propisani iznos za srebrnu medalju na europskim prvenstvima koja se održavaju svake dvije godine za sportaše i izbornika iznosi po 4.800,00 eura, dok ostale djelatne stručne osobe dijele iznos od 4.800,00 eura, a ukupni iznos za cijelu reprezentaciju iznosi 81.600,00 eura'', stoji u dopisu iz Vlade.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider