Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Zajedništvo na prvom mjestu!

Marinić Kragić u Dnevniku Nove TV: ''Individualne nagrade? Koga briga, zlato je tu!''

U studio našeg Dnevnika Nove TV nešto više od 24 sata nakon finala Svjetskog prvenstva u vaterpolu došao je Jerko Marinić Kragić.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu održanom u Dohi, naši vaterpolisti bili su bolji od Italije 15:13 nakon lutrije peteraca.

Barakude su osvojili svoje treće svjetsko zlato i drugu medalju u manje od mjesec dana, srebro na Europskom prvenstvu, zlato na Svjetskom, a predstoje nam i Olimpijske igre na ljeto.

U studio našeg Dnevnika Nove TV nešto više od 24 sata nakon finala došao je Jerko Marinić Kragić.

Thomas Tuchel Bayern nastavlja tonuti sve dublje: Novi poraz i korak dalje od naslova prvaka divider

''Mislim da mi ni sami nismo svjesni što smo napravili, barem ja. Naporna su dva mjeseca iza nas, ali i predivna dva mjeseca. Drugi u Europi i sada svjetski prvaci, to pokazuje našu kvalitetu, snagu i moć'', rekao je.

Je li postojala bojazan - što ako izgubimo i drugo finale zaredom?

''Pa je. Lijepo je igrati finale, imaš medalju, ali nije lijepo gubiti utakmice. Italija je reprezentacija koja nam je u zadnjem periodu ležala po stilu igre i vjerovali smo da možemo pobijediti. To je bilo nešto teže nego što smo očekivali, ali rekao bi, mimo tog gola i peteraca, da smo zasluženo pobijedili'', iskreno će.

Reakcija na nedostatak individualnih nagrada

Kako vam se čini odluka čelnih ljudi svjetskog vaterpola da nijedan Hrvat ne dobije pojedinačnu nagradu?

''Marko Bijač, po meni, po svima trebao je biti najbolji vratar. Kroz cijeli turnir je pružao strašne partije i držao nas u igri kada mi nismo igrali najbolju obranu. Na kraju, nisu važne individualne nagrade, baš kao što i je Marko rekao. Možemo biti više nego sretni sa zlatom'', poentirao je 33-godišnjak.

Sergej Jakirović Jakirović: ''Koliko sam ja vidio, to nije penal. Trebali smo riješiti utakmicu u prvom poluvremenu'' divider

Izbornik Tucak je potiho najavio da odlazi u mirovinu ako se osvoji olimpijsko zlato, kakve su nam šanse?

''Ako bi osvojili i to zlato, mislim da bi to izborniku bio dodatni motiv da nastavi dalje s ovom generacijom. Baš kad smo se sastavili, bilo je svakakvih komentara, da je ovo možda najgora reprezentacija Hrvatske u povijesti. Tako da je to i njemu i nama dalo dodatni vjetar u leđa da pokažemo što možemo'', zaključio je.

Što je sve Marinić Kragić rekao našoj Aniti Kajtazi Roth pogledajte u videu na vrhu članka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider