Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Teško izborena pobjeda

Jakirović: ''Koliko sam ja vidio, to nije penal. Trebali smo riješiti utakmicu u prvom poluvremenu''

Sergej Jakirović osvrnuo se na pobjedu svog Dinama protiv Varaždina 1:0.

Sergej Jakirović (Foto: Goran Mehek/Cropix)

Nogometaši Dinama pobijedili su Varaždin 1:0 u 23. kolu SuperSport HNL-a na Maksimiru. Jedini strijelac na susretu bio je Bruno Petković koji je bio siguran s bijele točke u 18. minuti.

Varaždin je već krajem prvog poluvremena živnuo, a zatim su u drugom dijelu imali nekoliko ozbiljnih prilika, ali Ivan Nevistić zaključao je svoja vrata. 25-godišnjak na vratima Dinama obranio je penal Dabri u 81. minuti i stopostotnu priliku Poldrugaču u 94. minuti susreta.

Trener Dinama Sergej Jakirović stao je pred kamere Maxsporta nakon pobjede.

''Kontrolirali smo većinu prvog poluvremena, negdje do 35. minute, kad se vidjelo da smo ostali bez energije. Razmišljali smo na poluvremenu odmah mijenjati i pojačati. U prvom poluvremenu smo mogli riješiti utakmicu, ali nismo bili precizni. Nismo zabili drugi gol i kako je vrijeme odmicalo, totalno smo se povukli i izgubili energiju'', rekao je Jakirović pa se osvrnuo na 11-erac za Varaždin:

Bad Blue Boysi FOTO Bad Blue Boysi pogriješili s koreografijom: Evo što je trebalo pisati divider

''Na kraju je bio taj penal, ali koliko sam ja vidio Bernauer je samog sebe napucao u ruku, a to po pravilima nije penal. Što se ove zadnje šanse tiče, to nam se ne smije dogoditi i moramo bolje reagirati. Očekivao sam tešku utakmicu s obzirom na put iz Seville. Imali smo puno problema, ali smo uspjeli osvojiti važna tri boda'', kazao je.

Gust raspored Modrih

Pred Dinamom su tri utakmice u narednih osam dana, igrači se ne smiju opustiti.

''Svaka utakmica nosi svoje. Prvo imamo Betis i četiri dana da se regeneriramo i da ih pokušamo eliminirati. Oni će igrati puno bolje nego u prvoj. Još teža utakmica bit će u nedjelju protiv Rijeke. Ništa, morat će svi igrači potegnuti, a moramo dobiti još bolji impuls tko god da ulazi s klupe.''

Pad u nastavku sigurno je povezan s potrošenošću igrača.


''Nije bio plan tako igrati, sigurno. Nismo željeli žuriti da malo navučemo protivnika i lijepo smo izlazili, ali nismo bili konkretniji. Trebali smo biti bolji u završnici. Sigurno nije bio plan ovako se povući, to je sto posto'', poručio je.

Mierez i Bralić Osijek na Opus Areni nanio Gorici šesti uzastopni poraz i učvrstio se na četvrtoj poziciji divider

Pierre-Gabriel debitirao je za Modre, desni bek je nekoć plaćen šest milijuna eura, izgledao je korektno na desnoj strani obrane, ali krajem utakmice napustio je igru zbog ozljede.


''Imao je grč. Bio je solidan. Nije pustio nijednom po svojoj strani, dobro se ubacivao prema naprijed i za prvu utakmicu sasvim dobro. Bilo mu je lakše jer su igrala još dva Francuza s njim pa je mogao lakše komunicirati'', zaključio je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider