Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Minimalno slavlje

Nevistić heroj Dinamove pobjede protiv Varaždina! Modri smanjili zaostatak za Rijekom i Hajdukom

Nogometaši Dinama svladali su Varaždin 1:0 u 23. kolu SuperSport HNL-a.

Galerija Dinamo - Varaždin Petković i Jelenić Ademi i Postojnjski +3 Gabriel Vidović

U posljednjem susretu 23. kola SuperSport HNL-a Dinamo je na stadionu Maksimir pred 7.200 gledatelja pobijedio Varaždin 1:0.

Nako slavlja u Sevilli protiv Real Betisa sa 0:1 u prvom susretu play-off Konferencijske lige, Dinamo je identičnim rezultatom porazio i Varaždin u prvenstvu.

Ponovo je pitanje pobjednika odlučio Bruno Petković iz kaznenog udarca, ovoga puta u 18. minuti. Varaždin je u 81. minuti imao jedanaesterca, no Ivan Nevistić je obranio udarac Marka Dabre.

Mierez i Bralić Osijek na Opus Areni nanio Gorici šesti uzastopni poraz i učvrstio se na četvrtoj poziciji divider

Modri su očekivano, dominirali od starta, no u prvih 15 minuta nije bilo previše uzbuđenja. Dinamo je poveo u 17. minuti golom Brune Petrkovića iz jedanaesterca. Martin Baturina je ubacio iz kornera, Arijan Ademi je pucao glavom, no lopta je pogodila Igora Postonjskog u ruku. Za suca Antu Terzića nije bilo dovojbe, a ruku je potvrdio i VAR.

Bruno Petković Bruno Petković (Foto: Goran Mehek/Cropix)

Petković je sigurno realizirao kazneni udarac za deveti gol ove sezone. Dinamo je u nastavku poluvremena kontrolirao rezultat, jedinu ozbiljniju priliku gosti su imali u 36. minuti kada je Antonio Boršić pucao sa 20 metara, Maxima Bernauera je malo skrenuo negov udarac preko gola. U nastavku akcije Varaždin je zaprijetio iz kornera, no Leon Belcar je pucao glavom pokraj gola.

Nevistić obranio 11-erac Dabri i zicer Poldrugaču

Početak drugog dijela nije donio previše uzbuđenje, Dinamo je držao loptu i kontrolirao rezultat. Modri su mogli do drugog gola u 72. minuti, Ristovski je potegnuo izvana, ali je Zelenika dobro reagirao.

Luka Modrić Težak posrtaj Real Madrida u gostima: Neočekivani kiks u prvenstvu divider

Najbolju priliku na utakmici gosti su imali u 81. minuti, međutim Marko Dabro nije realizirao kazneni udarac, točnije njegov udarac je obranio Ivan Nevistić. Jedanaesterac je skrivio Bernauer igravši rukom.

U posljednjim trenucima susreta gosti su imali još jednu sjajnu priliku, no Nevistić je "skinuo" i zicer Poldrugaču postavši junak susreta.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider