Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Na krovu svijeta

Doček svjetskih prvaka: Zlatne Barakude se vratile u Hrvatsku, ovo su im prvi dojmovi

Hrvatska vaterpolska reprezentacija vratila se iz Dohe sa zlatnim odličjem oko vrata.

Galerija Hrvatska vaterpolska reprezentacija na zagrebačkom aerodromu Hrvatska vaterpolska reprezentacija na zagrebačkom aerodromu Doček Barakuda +1 Marko Bijač

Hrvatska vaterpolska reprezentacija još je jednom obradovala brojne Hrvate ispred malih ekrana, naš ekipno najuspješniji sport ovaj put se vratio sa zlatnim odličjem oko vrata.

Barakude su redom u završnici turnira rušile Kinu, Srbiju, Francusku i na kraju Italiju nakon peteraca za još jedan velebni uspjeh hrvatskog vaterpola.

Stephanie Venier Prva super-G pobjeda u karijeri: Venier u dramatičnom raspletu najbrža u Crans-Montani divider

Naša delegacija predvođena izbornikom Ivicom Tuckom sretno je sletjela na zračnu luku Franjo Tuđman u 13.21 gdje ih je dočekalo stotinjak ljudi. Osim navijača, došli su i brojni članovi obitelji naših vaterpolista.

''Neka pati koga smeta, Hrvatska je prvak svijeta'', orilo se Franjom Tuđmanom

Doček Barakuda Doček Barakuda (Foto: Darko Tomas/Cropix)

Nakon dvadesetak minuta započela je svečana ceremonija u VIP salonu zagrebačke luke, a među prvima se našim vaterpolistima obratio Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.

''Mala soba za velike ljude. Ponosni smo što imamo ovakve sportaše i izbornike, ovakav savez koji nam u mjesec dana može pružiti sreću i zadovoljstvo da budu doprvaci Europe i svijeta. Dobrodošli u Pariz, što ćete ljepše od toga? Vidimo se i nakon Pariza u ovoj maloj sobi'', najavio je pohod na novo zlato.

Ubrzo su izbornik Tucak i igrači izašli pred medije.

''Umorni smo i potrošeni nakon ove utakmice, ali uživat ćemo u ovim danima koji dolaze, ostaviti sve ružno u zadnjem periodu. Možemo biti ponosni svi zajedno, vaterpolska obitelj i sport zbog izvedbe ovih momaka. Pokazali smo vrhunski vaterpolo u Dubrovniku, Zagrebu i Dohi. Ovdje je netko odlučio da ne možemo do zlata iako jesmo prava momčad, ali sad smo uspjeli i Bogu hvala na tome'', rekao je Ivica Tucak.

Oleksandr Usik i Tyson Fury Usikov trener prijeti Furyju i poručuje: "Ako nastavi bježati, upada Hrgović!" divider


Jutro nakon poraza mrzite što ste trener. A kakvo je jutro nakon zlata?

''Baš se lijepo bilo probuditi, haha. Nakon poraza mrziš što si trener, ali jutros je bilo lipo, onako vruće u Dohi. Sretan sam i ponosan, još nismo ni svjesni što smo napravili u tako kratkom periodu. Ova reprezentacija koja je stvorena prije dvije godine, spoj mladosti i iskustva...'', rekao je izbornik pa dodao kako nije bilo lako stvoriti šampionsku generaciju:

Preostalo je samo olimpijsko zlato...


''Mnogi su sumnjali, i ja sam se zapitao u ožujku 2022. nakon turnira u Podgorici mogu li to izvući, imao milijun upitnika. Ali vrlo brzo bilo mi je jasno da ova momčad ima nešto, karakter, kemiju i vjeru. Moj stožer u mene i ja u njih. Generacija koja će mi zauvijek ostati u sjećanju, moramo biti svjesni da nam ostaje taj zadnji korak, a ja onda mogu završiti s vaterpolom'', a svi dobro znamo koji je to korak.

Bijač otkrio koja je utakmica bila najteža

Naša hobotnica na golu, Marko Bijač, dodao je da je i pak najteže bilo četvrfinale.

''Osvojili smo najvažniju nagradu koju smo zaslužili trudom u zadnja dva mjeseca. Savez i navijači mogu biti ponosni ovime što smo pokazali. Najteža utakmica bila je četvrtfinale, tad smo pokazli najbolju partiju protiv fantastične momčadi Srbije. Bilo je puno teških trenutaka i u Dubrovniku, i u Zagrebu i u Dohi, ali igrali smo fantastičan vaterpolo i s pravom možemo reći da smo najbolji na svijetu'', istaknuo je.

Marko Bijač Marko Bijač (Foto: Darko Tomas/Cropix)

Kapetan Ivan Krapić najavio je pohod na Pariz, ali i zadovoljstvo igranja u reprezentaciji gdje su atmosfera i zajedništvo na prvom mjestu.

Navijači Dinama Navijači Dinama koje ne podupiru Boysi oglasili se priopćenjem, evo što poručuju divider


''Hvala svima što su nas došli podržati, najavili smo olimpijsku godinu. Bili smo srebrni u Zagrebu, sad zlatni, nadamo se zlatu i u Parizu. Nije bilo teško voditi ovu vojsku, oni su sjajni. Drago mi je da su svi dali svoj obol da ovakav rezultat dođe u Hrvatsku. Nema puno vremena za odmor, ljeto će brzo doći. Malo ćemo se odmoriti i uživati, a onda u Pariz'', zaključio je.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider