Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Redni broj 1

Navijači Dinama koje ne podupiru Boysi oglasili se priopćenjem, evo što poručuju

"Ima nas iz svijeta sporta, poduzetništva, akademske zajednice, braniteljske populacije", poručuje lista Dinamo iznad svih.

Navijači Dinama (Foto: Damir Krajač/Cropix)

Uskoro će se u Dinamu održati prvi izbori u povijesti kluba. Članovi kluba (svi s plaćenom članarinom za 2023. godinu i oni koji su do 15. veljače platili članarinu za 2024.) imat će pravo birati ljude koji će sjediti u novom sazivu Skupštine.

Od ukupno 60 skupštinara navijači će moći izabrati njih 25 (35 će imenovati Uprava predvođena Mirkom Barišićem), a za naklonost modrog puka bore se dvije liste. Jedna je "Dinamovo proljeće", iza koje stoje Bad Blue Boysi, a druga je pak "Dinamo iznad svih" koja okuplja brojne poduzetnike i poznate osobe.

Ovi potonji javnosti su se obratili priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

"Dinamo iznad svih" ima 9 prioritetnih točaka

"Poštovani,

sa željom da pomognemo našem Dinamu u ovim, po mnogočemu povijesnim
trenucima, oformili smo kandidacijsku listu 'Dinamo iznad svih', na čelu s njenim
nositeljem i ujedno kandidatom za predsjednika, g. Ottom Barićem. Sva propisana
izborna dokumentacija je 15. veljače dostavljena klupskom izbornom povjerenstvu te smo povratno obaviješteni da je listi dodijeljen redni broj 1.

Proteklih dana smo na društvenim mrežama predstavili kandidate s liste te točke
našeg programa, na temelju kojeg ćemo djelovati ulaskom u klupsku skupštinu.

Već smo objasnili zašto je nažalost Krunoslav Simon povukao svoju kandidaturu i mi mu se još jednom zahvaljujemo na sudjelovanju u dosadašnjem izbornom procesu. Ima nas iz svijeta sporta, poduzetništva, akademske zajednice, braniteljske populacije, a načela okupljanja na listi su jasna distanca od ponašanja i poslovanja koji su u zadnjih dvadesetak godina našem Dinamu, osim neupitnih sportskih uspjeha, donijeli i neke neželjene i sramotne učinke.

Svima nam je zajednička neovisnost od bilo kakvih i bilo čijih interesa te želja i motivacija djelovanja za dobrobit našeg Dinama. Naš program se sastoji od načela na kojima bismo temeljili naše djelovanje u Skupštini te devet prioritetnih točaka koje smo detaljnije razradili. To su financijsko poslovanje, stadionska infrastruktura, struktura i djelovanje sportskog sektora, statut, članstvo, integracija Dinama kao ključnog faktora zagrebačkog i hrvatskog sporta, integrirano djelovanje Dinama s drugim dionicima zagrebačkog sporta, proces drugačijeg financiranja sportskih klubova, društvena odgovornost.

Stručnjaci s liste pripremali su dijelove programa u skladu sa svojim obrazovanjem, stručnim znanjima i životnim iskustvom te je namjera bila na svima razumljiv način objasniti poglede na svakodnevno funkcioniranje kluba", poručuje lista Dinamo iznad svih.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider