Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
odlazak velikana

Tuga koja nadilazi granice Hrvatske: Mediji iz cijele regije, Francuzi, svi su se sjetili Zlatka

Vijest o smrti hrvatskog rukometnog velikana Zlatka Saračevića (59) objavili su brojni mediji s prostora bivše države.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zlatko Saračević bio je legenda jugoslavenskog, a kasnije i hrvatskog rukometa. Rođeni Banjalučanin otišao je 1987. godine u Zagreb, gdje je nakon deset godina igranja za svoj Borac tri godine proveo u Medveščaku prije nego što se otisnuo u francuske klubove. Kasnije se vratio u Zagreb, koji je ostao njegov dom.

Mediji iz cijele nekadašnje države objavili su vijest o smrti rukometnog velikana Zlatka Saračevića. Slovenska novinska agencija STA objavila je kako je "u Koprivnici u 60. godini umro legendarni hrvatski rukometaš Zlatko Saračević.''

Navodi se kako je Saračević s hrvatskom reprezentacijom 1996. osvojio naslov olimpijskog prvaka, dok je s Jugoslavijom bio svjetski prvak 1986.

gol expired Goluža u suzama: "Zvao sam Saračevića da mu čestitam na pobjedi. Nije mi se javio..." divider

Delo uz vijest o njegovoj smrti navodi kako je "Saračević bio je poznanik mnogih slovenskih rukometaša i momčadi te kako je 2018. godine sudjelovao u predstavljanju SEHA lige".

Sarajevsko Oslobođenje piše kako je "velikan hrvatskog rukometa preminuo nakon utakmice", dok je  Dnevni Avaz objavio kako je "preminuo svjetski prvak i legendarni Banjalučanin Zlatko Saračević."

"Saračević je profesionalnu karijeru počeo u Borcu i već tamo je pokazao da je jedan od najboljih rukometaša Jugoslavije iz osamdesetih godina," piše Avaz opisujući Saračevićev sportski put.

Tanjug navodi kako je umro legendarni jugoslavenski i hrvatski rukometaš i trener Podravke Zlatko Saračević, dok je Beta objavila kako je umro jedan od najboljih jugoslavenskih i hrvatskih rukometaša.

"Saračević je s reprezentacijom Jugoslavije osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Švicarskoj 1986. i brončanu na OI u Seulu 1988. godine. Velike sportske rezultate nastavio je nizati i nakon raspada Jugoslavije. S hrvatskom reprezentacijom bio je olimpijski pobjednik u Atlanti 1996. godine, a u dresu hrvatske reprezentacije osvojio je i brončanu medalju na EP-u Portugalu 1994., a godinu kasnije i srebrnu medalju na SP-u u Islandu, navodi agencija Beta.

gol expired Saračevićev klub oprašta se od legendarnog trenera: "Bio je to posljednji zagrljaj s ekipom koju je obožavao. Pamtit ćemo ga kao velikog čovjeka" divider

Portal handball-planet navodi "šokantnu vijest iz Hrvatske, legendarni Zlatko Saračević umro je nakon utakmice".

Portal hand-news dodao je kako je "hrvatska legenda Zlatko Saračević umro u 59. godini od srčanog udara nakon utakmice.

"Olimpijski prvak iz Atlante i svjetski prvak iz 1986. u Francuskoj je igrao sedam godina. Stigao je 1990. u Bordeaux i bio je otkriće sezone. Potom je nosio dres Nîmesa, Creteila i Istresa prije nego što se vratio u Zagreb."

Vijest o Saračevićevoj smrt objavio je i francuski L'Equipe.

"Bio je legendarni igrač prije nego što je postao priznati trener", prenosi francuski list navodeći kako je Saračević u Francuskoj proveo sedam godina.

Oglasio se Borac, klub u kojem je Saračević počeo karijeru.
"Nažalost, otišao je još jedan banjalučki rukometni velikan. Zlatko Saračević, nekadašnji rukometaš Borca i reprezentativac Jugoslavije, osvajač zlatnih medalja na svjetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama, jedan od najboljih desnih bekova svijeta, preminuo je večeras u Koprivnici od srčanog udara."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider