Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
konj zanimljiva imena

Trebao je to biti još jedan opasan epski pad za TV špice, ni sam ne zna kako se potom ovo dogodilo

Irski džokej letio je zrakom, ali je imao sigurno slijetanje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Konjički sport u Hrvatskoj malo tko prati, osim ljudi koji se njime bave ili su hard-core ljubitelji klađenja. No zato je on jako popularan u Velikoj Britaniji i Irskoj. Kod nas se to većinom svodi na snimke nekih teških padova koji se znaju vrtjeti na TV-u, a koji bi nas trebali nasmijati iako se radi o ponekad brutalnim nesrećama.

Jedna takva trebala se dogoditi na utrci Naas Business Club Novice Steeplechase u Irskoj ove nedjelje. Konji uvijek imaju zanimljiva imena, a ovaj se zove Forza Milan. Na posljednjoj je prepreci nekako zapeo i odbacio svog džokeja u zrak, no Irac Kevin Brouder izbjegao je nesreću na rijetko viđen način.

Džokej je odletio toliko u zrak da se potpuno odvojio od Forza Milana, a noge su mu izletjele iz stremena. No uspio je pasti nazad na svog konja te se jedva održati na njemu. Ipak, nekako se na kraju uspio snaći, zbog čega je dobio veliku pozornost medija u domovini.

''Konj je netom prije prepone ludo poskočio. Ma i on zaslužuje sve pohvale jer bi većina konja nakon toga pala. Sve se dogodilo toliko brzo i nisam imao vremena razmišljati. Drago mi je što sam nekako uspio ostati na konju. Nisam uspio čak ni vratiti noge u stremene, nego sam se samo držao do kraja utrke'', rekao je snalažljivi džokej.

On je imao sreće, za razliku od mladog 22-godišnjeg talijanskog džokeja koji je prije tjedan dana poginuo pri padu s konja na utrci u Pisi.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider