Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Ali sam ja najstarija?"

Senzacionalna hrvatska vratarka za Dnevnik Nove TV otkrila tajnu uspjeha naših rukometašica

S maksimalna četiri boda Hrvatska je već poslije dva kola osigurala plasman u drugu fazu Eura i drži prvo mjesto skupine ispred ženskih rukometnih sila...

"Neka pati koga smeta, Hrvatska je prvak svijeta!", orilo se u autobusu hrvatskih rukometašica poslije pobjede nad aktualnim svjetskim prvakinjama Nizozemkama i izborenog plasmana u drugi krug Europskog prvenstva koje se ovih dana održava u Danskoj.

Još nije, ali naše rukometašice na Europskom prvenstvu kreiraju senzaciju za senzacijom. I srušile su baš aktualne svjetske prvakinje Nizozemke i to nakon što su samo dva dana prije svladale i jaku Mađarsku. To je bila prva pobjeda hrvatskog ženskog rukometa na kontinentalnim smotrama nakon šest godina.

S maksimalna četiri boda Hrvatska je tako već poslije dva kola osigurala plasman u drugu fazu Eura i drži prvo mjesto skupine ispred ženskih rukometnih sila...

"Evo jutros smo više svjesne što smo napravile. Stvarno, mobiteli zvone, društvene mreže gore... Tako da je ovdje općenito prekrasan ambijent u Danskoj", zadovoljno će Tea Pijević, vratarka hrvatske reprezentacije.

gol expired Pogledajte čudesne obrane naše Pijević zbog kojih suparnice čupaju kosu divider

I doista, one su prvo prijateljice, pa tek onda suigračice. Imaju plesne koreografije prije utakmica, rade zabavne skečeve i konstantno pjevaju...

"Jedna duša, a nas dvoje!"

"Mislim da smo prava klapa i da je to naša najveća snaga ovdje na Europskom prvenstvu", istaknula je Pijević.

Nemojte se naljutiti na ovo, ali kako je biti najstarija u ovoj reprezentaciji? Je li imate neki autoritet, ako se ne varam, s 29 godina najstarija, samo 29 godina?

"Al' sam najstarija? Pa iskreno, ja se ovdje tu tako ni ne osjećam. Ne znam... Nemam komentara na to", kroz osmijeh je kazala ova 29-godišnja Neretvanka.

gol expired Hrvatica očarala rukometni svijet i davala izjavu, a onda je stiglo veliko iznenađenje divider

Ali prokomentirala je napise kako je Hrvatska na Euro, što zbog ozljeda, što zbog korone, otputovala bez velikog broja igračica Podravke...

"Kroz medije se to konstantno ponavlja. Ja bih ovim putem sve pozdravila, zaželjela bi im brzi oporavak i ne bi ih više htjela spominjati stvarno. Zato što želim samo pričati o curama koje su trenutno tu i koje se bore."

Izbornik Šoštarić inzistira na obrani

Upravo borbenost i jaka obrana najveći su forte ove Hrvatske... Baš po guštu izbornika Nenada Šoštarića.

"U mojoj filozofiji rukometne igre obrana je uvijek ta koja bi trebala imati tu nekakvu prednost", kazao je Šoštarić, naglasivši:

"Primili smo 47 golova u dvije utakmice, što je u današnjem rukometu zaista malo, pogotovo na ovom nivou takmičenja. Na tome ćemo inzistirati i dalje."

Sve je lakše uz čudesnu Teu Pijević na golu. Iako se ona ne želi isticati, mi ćemo naglasiti: imala je devet obrana protiv Mađarske pa još 15 protiv Nizozemske!

"Dovoljno je reći da igraju Hrvatska - Srbija"

"Igramo stvarno odličnu obranu. U prvoj utakmici smo igrali 3-2-1 i 5-1, sad u drugoj utakmici 6-0. Pokazujemo da možemo igrati sve obrane i ovisno o protivnicima da ćemo to mijenjati i dalje."

A idući protivnik već sutra je Srbija u posljednjoj utakmici prve faze natjecanja.

"Kako kaže naš trener - mi idemo korak po korak. Utakmica je za nas, kao i za Srbiju, jako bitna zbog mogućnosti da prenesemo četiri boda u sljedeću rundu. To će biti taj balkanski derbi. Dovoljno da se vidi da igraju Hrvatska - Srbija. Naravno, kao i u ove prve dvije utakmice, mi idemo na pobjedu."

Poželimo im i nakon te utakmice da imaju - razlog za pjesmu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider