Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
izgleda nerealno

Pogledajte čudesne obrane naše Pijević zbog kojih suparnice čupaju kosu

Tea Pijević bila je jedna od najboljih pojedinki naše reprezentacije u prve dvije utakmice i pobjede Hrvatske na Europskom prvenstvu u Danskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija nalazi se na vrhu skupine C Europskog prvenstva nakon dva odigrana kola. Za to su zaslužne dvije senzacionalne pobjede protiv Mađarske i aktualnog prvaka svijeta Nizozemske.

Jedna od najzaslužnijih za dvije pobjede protiv napadački moćnih reprezentacija jest vratarka Tea Pijević, koja je svojim obranama izluđivala suparnice i bacala ih u očaj. 

Pijević je nakon dva kola Europskog prvenstva sedma najbolja vratarka ako se računaju svi udarci prema golu, dok je na četvrtom mjestu kada su samo udarci iz igre u pitanju (bez sedmeraca).

Pijević je obranila 24 lopte od ukupno 67 upućenih prema svojem golu, što je 36 posto uspješnosti. Ispred nje je sedam djevojaka, no samo je jedna bila suočena s više šutova prema svojem golu i ima veći postotak obrana. Riječ je o Čehinji Petri Kudlačkovoj, koja je obranila 29 od 79 lopti, što je 37 posto obrana.

gol expired Glavne zvijezde uskrsnule reprezentacije: Na njihovim krilima Hrvatska leti divider

Na vrhu je Norvežanka Rike Granlund, koja je obranila 14 od 32 šuta koja su bila upućena prema njezinu golu, što je 44 posto.

Kada su samo šutovi iz igre u pitanju Pijević je na četvrtom mjestu s 39 posto obrana, dok sve tri djevojke ispred nje imaju dvostruko manje šutova s kojim su bile suočene. Pijević je obranila 24 od 61 lopte iz igre.

Grandlund je i tu na prvom mjestu s 13 obrana od 28 udaraca s kojima je bila suočena, što je 46 posto obrana. Ruskinja Ana Sedojkina obranila je 14 od 32 lopte (44 %), dok je Cleopatre Darleux (Fra) obranila 10 od 25 lopti (40 %).

Recimo i da je Pijević na prvom mjestu kada su provedene minute na parketu u pitanju. Ona je propustila tek jednu minutu igre od dosadašnjih maksimalnih 120 minuta.

Najbolje obrane iz utakmice protiv Nizozemske objavio je Hrvatski rukometni savez, a možete ih pogledati ovdje.

gol expired Raspjevane rukometne heroine proslavile najveću pobjedu u povijesti naše reprezentacije divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider