Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Mirisalo je na senzaciju

Ludi rasplet skupine na Svjetskom prvenstvu: Srbija preživjela i čeka Hrvatsku u četvrtfinalu!

Reprezentacija Srbije pobjednik je skupine C Svjetskog vaterpolskog prvenstva koje se održava u Dohi.

Izbornik Uroš Stevanović i vaterpolisti Srbije (Foto: Damir Krajač/Cropix)

U trećem kolu skupine C Svjetskog vaterpolskog prvenstva Srbija je pobijedila Sjedinjene Američke Države sa 14-12.

Srbi su ovom pobjedom osvojili prvo mjesto i izravno se plasirali u četvrtfinale u kojem će najvjerojatnije igrati protiv Hrvatske. Naša reprezentacija tek treba odraditi dvoboj nokaut-faze protiv trećeplasirane reprezentacije iz skupine B.

Amerikanci vodili više od pola utakmice

Bila je Srbija favorit za osvajanje prvog mjesta u ovom društvu i prije početka Svjetskog prvenstva, ali vrlo lako se moglo dogoditi da završi na drugom mjestu. Naime, Amerikanci su, sa srpskim stručnjakom Dejanom Udovičićem na klupi, fantastično otvorili utakmicu, imali prednost od tri pogotka u jednom trenutku, a na poluvremenu je bilo 7-5 za njih.

No, onda se dogodio teško shvatljiv raspad. Treću četvrtinu SAD je otvorio pogotkom za vodstvom 8-5, da bi nakon toga Srbi izveli urganski preokret, postigavši šest golova u nizu i ne dozvolivši Amerikancima da zabiju do kraja te dionice igre.

Najbolji američki vaterpolist Ben Hallock ispod vode je šakom udario Nikolu Jakšića i dobio izravni crveni karton čime je svoju momčad ostavio s igračem manje čak pet minuta. Srbi su to iskoristili i zabili šest golova zaredom.

Rezultat na kraju treće četvrtine bio je 11-8 za Srbiju i bilo je jasno da tako kvalitetna reprezentacija to neće prosuti u posljednjih osam minuta.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider