Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Barakude zaslužile pobjedu

Svjetski kup: Hrvatska remizirala sa Srbijom i izborila prvo mjesto u skupini

Hrvatska vaterpolska reprezentacija odigrala je u dvoboju zadnjeg kola B skupine Svjetskog kupa u Berlinu protiv Srbije 10-10.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska vaterpolska reprezentacija odigrala je u dvoboju zadnjeg kola B skupine Svjetskog kupa u Berlinu protiv Srbije 10-10 (4-2, 2-3, 3-3, 1-2).

Hrvatska je zaslužila pobjedu protiv Srbije, koja nijednom nije vodila, ali i neriješenim ishodom izabranici Ivice Tucka su izborili prvo mjesto u skupini i lakšeg suparnika u četvrtfinalu.

"Barakude" su bolje započeli susret i poveli s 3-0 protiv aktualnog trostrukog pobjednika ovog natjecanja, a i dokraja susreta Hrvatska je održavala skoro stalno vodstvo od jednog ili dva gola razlike.

Ante Vukičević na 3:40 minuta dokraja postiže gol za vodstvo 10-8, da bi u sljedećem napadu Ognjen Stojanović smanjuje na 10-9. Minutu prije kraja Anđelo Šetka pogađa vratnicu, a Viktor Rašović izjednačava na 10-10 na 52 sekunde prije kraja što je bio i konačan rezultat.

Kod Hrvatske je Ante Vukičević zabio tri gola, a Lovre Miloš dva, dok je Srbe predvodio Stojanović s četiri gola.

Hrvatska je osvojila skupinu s boljom gol-razlikom od Srbije te će u petak u 20.30 sati igrati četvrtfinale s četvrtoplasiranom reprezentacijom A skupine, najvjerojatnije Japanom.

Hrvatska nikad dosad nije bila pobjednik Svjetskog kupa, a samo jednom smo igrali finale - 2010. godine u rumunjskoj Oradei gdje smo izgubili od Srbije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider