Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
svaka čast

Švedska golom iz sedmerca osvojila naslov prvaka Europe. Pala je Španjolska u finalu

Švedska je osvojila naslov prvaka Europe nakon 20 godina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Švedska je prvak Europe. U velikom finalu Europskog prvenstva Šveđani su pobijedili Španjolsku 27:26.

Šveđanima je to rekordni peti europski naslov, ali prvi nakon 20 godina. Španjolska, koja je na posljednje dvije europske smotre osvajala zlato, ovoga puta morala se zadovoljiti srebrom.

Švedska je bolja otvorila finale, povela je 2-0, pa 3-1, te 4-2. Španjolska je u 14. minuti prvi put uspjela izjednačiti (6-6), a u 29. minuti i prvi put povesti (12-11). Sa španjolskim golom prednosti otišlo se i na odmor (13-12).

gol expired VIDEO Dinamo u derbiju kola nadigrao Rijeku i ostao sam na vrhu HNL-a divider

U nastavku susreta bolje su krenuli Španjolci, u nekoliko navrata imali su po dva pogotka prednosti, no Švedska je u 39. minuti dohvatila izjednačenje (17-17), a na isteku 42. minute stigla i do prednosti (20-19). Uslijedile su minute u kojima se igralo gol za gol uz mnogo pogrešaka na obje strane.

Šest minuta prije kraja Švedska je ponovo stigla do dva gola prednosti (25-23), a potom imala i dva napada za +3. Da je uspjela zabiti možda bi finale bilo i ranije razriješeno. No Španjolska se nije predavala, tri minute prije kraja smanjila je na gol zaostatka, a zatim izjednačila na 26-26.

gol expired Novak Đoković se oglasio nakon što je Nadal osvojio turnir s kojeg je on potjeran divider

Španjolci su minutu prije kraja imali i napad za vodstvo, no Andreas Palicka je obranio udarac Joana Canellasa, gurnuvši Šveđane u priliku za pobjedu. Do kraja susreta preostalo je 19 sekundi, Šveđani su izborili sedmerac, a Ekberg je s istekom vremena bio siguran za veliko slavlje.

Švedsku su do zlata predvodili Ekberg i Oscar Bergendahl sa po pet golova, te Hampus Wanne sa četiri gola. Odličan je bio i vratar Palicka sa 11 obrana.

gol expired Danska u dramatičnoj završnici uzela Francuzima broncu na rukometnom Euru! divider

Na suprotnoj strani najefikasniji su bili Adrian Figueras i Aleix Gomez Abello sa po šest golova, dok je Ian Tarrafeta dodao pet golova. Španjolski vratari Rodrigo Corrales i Gonzalo Perez de Vargas ukupno su imali osam obrana.

U susretu za treće mjesto Danska je nakon produžetaka pobijedila Francusku sa 35-32 (29-29, 13-14).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider