Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
FRANCUSKA ČETVRTA

Danska u dramatičnoj završnici uzela Francuzima broncu na rukometnom Euru!

Danska je slavila u dvoboju za treće mjesto Eura u rukometu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rukometna reprezentacija Danske osvojila je treće mjesto na Europskom prvenstvu nakon što je u susretu za broncu u Budimpešti nakon produžetaka pobijedila Francusku sa 35:32.

Bio je to okršaj aktualnih olimpijskih prvaa Francuza, te aktualnih svjetskih prvaka Danaca, a na koncu su slavili Danci.

Dancima je to sedma medalja s europskih prvenstava pri čemu četvrta bronca nakon što su treći bili na tri uzastopna EURO-a (2002, 2004, 2006).

gol expired Novinar Marce tvrdi: "Dogovoreno je! Luka Modrić dobiva novi ugovor u Real Madridu" divider

Dansku su do pobjede predvodili Jacob Holm sa 10, Niclas Vest Kirkelokke s pet, Rasmus Lauge sa četiri gola, te sjajni Niklas Landin sa čak 18 obrana.

Kod Francuza najefikasniji su bili Kentin Mahe s osam, te Hugo Descat sa sedam golova, dok je Vincent Gerard imao 17 obrana.

Francuska je bolje ušla u susret i nakon 12 minuta igre vodila je 9-5. No, Danci su u nastavku zaigrali daleko bolje i do poluvremena su smanjili na samo pogodak zaostatka (14:13).

gol expired Hrgović otkrio: "Andy Ruiz i Gassiev su odbili meč, a on je idući i već je prihvatio" divider

U prvih deset minuta nastavka Danska je uspjela okrenuti rezultat i stići do tri gola prednosti (22:19). Uzvratila je Francuska i u posljednjih deset minuta ušla je s dva gola viška (26:24).

Međutim, četiri minute prije kraja Danska je izjednačila na 28:28, a pogotkom Lassea Svana minutu prije kraja i do vodstva 29-28. Izjednačio je Dika Mem 30 sekundi prije kraja susreta, a u preostalom vremenu Danci nisu uspjeli zabiti za pobjedu. Udarac Hansa Arona Mensinga Francuzi su uspjeli blokirati pa je susret otišao u produžetak.

gol expired VIDEO Dinamo u derbiju kola nadigrao Rijeku i ostao sam na vrhu HNL-a divider

Danska je prvi produžetak otvorila sa 3:0 golovima Rasmusa Laugea (2) i Jacoba Tandrupa, a Francuzima je nadu vratio Kentin Mahe smanjivši na 30:32. Međutim, kada je Jacob Holm vratio na +3, bila je to prednost koju Danska više nije ispuštala, na koncu je završilo 35:32.

U finalu se sastaju Španjolska i Švedska.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider