Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šutalo načeo goste

VIDEO Dinamo u derbiju kola nadigrao Rijeku i ostao sam na vrhu HNL-a

Dinamo je u posljednjoj utakmici 21. kola Hrvatski Telekom Prve lige pobijedio Rijeku s 2:0.

U posljednjoj utakmici 21. kola Prve HNL Dinamo je pobijedio Rijeku s 2:0 i poslije ove prvenstvene runde ostaje sam na čelnoj poziciji.

Dinamo je kod kuće do pobjede došao golovima Josipa Šutala u 22. minuti i Mislava Oršića u 43. minuti.

Modri priliku za vodstvo dolaze već u šestoj minuti kada je Oršić uposlio Andrića, no on je malo zakasnio na loptu.  U 22. minuti Dinamo dolazi u vodstvo, Labrović je najprije obranio udarac Oršića nakon čega je brzo izveden korner. Onda je Labrović obranio i udarac Andrića koji se odbija do Šutala koji zabija iz blizine. Kako je pomoćni sudac sugerirao da se možda radi o zaleđu, nakon provjere VAR-a pogodak je ipak priznat.

Šutalo zabio za 1:0

Dinamo je u naletu i Ademi opet ima priliku u 27. minuti, ali Labrović brani. Ademi je opet zaprijetio golu Rijeke pet minuta kasnije, ali je lopta otišla u korner.

U 43. minuti Dinamo povećava prednost na 2:0, Andrić je ubacio u sredinu kaznenog prostora gdje je Oršić koji s oko 11 m zabija za 2:0.

Oršićev pogodak za 2:0

Rijeka je u prvom poluvremenu imala samo dvije prilike - Murić je 18. minuti gađao ravno u Livakovića, a Čurin je u 35. pucao preko gola.

U drugom poluvremenu Dinamo kreće agresivno od početka, Bočkaj se probio s lijeve strane, ali puca u korner. Nakon toga Dinamo malo smanjuje pritisak, no Rijeka je i dalje bezopasna. U 56. minuti ipak ima priliku, Murić je po desnoj strani pucao prema Drmiću, ali je Theophile-Catherine izbacio loptu u posljednji tren.

Dinamo opet ima priliku u 64. minuti nakon što je golman Rijeke ispucao loptu, ali u Ivanušeca koji je na 20 metara od gola. Ivanušec je ušao u kazneni prostor i gađao, ali je lopta prošla pored gola.

I na samom kraju Pavičić zabija za Rijeku nakon što je Abass dodao Drmiću, no sudac je sudio zaleđe što je potvrdila i provjera VAR-a.

Vodeća četvorka i dalje unutar pet bodova

U sudačkoj nadoknadi Dinamo ima jednu dobru priliku. Bulat je dodao Ivanušecu koji dodaje u petercu Toliću koji pušta loptu. Tu je Bočkaj koji međutim puca visoko preko gola.

Dinamo se zahvaljujući ovoj pobjedi odvojio od Rijeke i Osijeka, prvi je sa 43 boda, dok Osijek na drugom mjestu i Rijeka na trećem imaju 40. Hajduk je četvrti sa 38 bodova. Osijek je jučer izgubio kod kuće od Slavena (1:2), a Hajduk je u gostima pobijedio Šibenik s 3:1.

Na Maksimiru pred 4.194 gledatelja susret je sudio Igor Pajač iz Svetog Ivana Zeline.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider