Tenis
SPORTOVI
Tenis
čestitao mu

Novak Đoković se oglasio nakon što je Nadal osvojio turnir s kojeg je on potjeran

Nadal je osvojio 21. Grand Slam naslov u karijeri.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Švicarac Roger Federer i Srbin Novak Đoković čestitali su svom dugogodišnjem suparniku Rafaelu Nadalu nakon što je Španjolac svojim trijumfom na Australian Openu postao prvi tenisač u povijesti koji je došao do 21. pojedinačnog naslova na Grand Slam turnirima.

Nadal je u finalu Australian Open pobijedio Rusa Danila Medvjedeva sa 2-6, 6-7 (5), 6-4, 6-4, 7-5 nakon pet sati i 24 minuta igre u Rod Laver Areni.

Španjolac se tako za jedan naslov odvojio od Federera i Đokovića s kojima je do danas bio surekorder s osvojenih 20 trofeja na najznačajnija četiri teniska turnira. Federera ove godine nije bilo u Melbourne Parku jer se oporavlja od operacije koljena, a Đokoviću je bilo onemogućeno boriti se za svoj deseti naslov na Australian Openu, jer nije bio cijepljen protiv Covida-19 te nije ispunio kriterije federalnih vlasti za ulazak na tlo Australije.

gol expired Nadal spektakularnim preokretom osvojio Australian Open i pobjegao Đokoviću i Federeru! divider

"Kakva utakmica. Mojem prijatelju i velikom rivalu, Rafaelu Nadalu iskrene čestitke što je postao prvi tenisač koji je osvojio 21 Grand Slam naslov pojedinačno", poručio je Federer u objavi na društvenim mrežama.

"Prije nekoliko mjeseci šalili smo se kako smo obojica na štakama. Nevjerojatno. Nikada nemojte podcijeniti velikog prvaka", dodao je Švicarac za Nadala.

gol expired Novinar Marce tvrdi: "Dogovoreno je! Luka Modrić dobiva novi ugovor u Real Madridu" divider

"Tvoja nevjerojatna radna etika, predanost i borbeni duh inspiracija su meni i nebrojenim drugima diljem svijeta. Ponosan sam što dijelim ovo doba s tobom," poručio je na kraju Federer.

Španjolcu je čestitao i prvi tenisač svijeta Novak Đoković.

gol expired Hrgović otkrio: "Andy Ruiz i Gassiev su odbili meč, a on je idući i već je prihvatio" divider

Srpski tenisač je bio prvi nositelj na Australian Openu, ali nije mogao igrati, deportiran je iz Australije uoči turnira zbog spora oko uvjeta za ulazak u zemlju zbog COVID-19 i njegovog necijepljenog statusa.

"Čestitam Rafaelu Nadalu za 21. GS. Nevjerojatno postignuće. Uvijek impresionira njegov borbeni duh koji je prevladavao i ovaj put", poručio je Đoković.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider