Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kauboji stigli u Budimpeštu

Što čeka hrvatsku reprezentaciju u drugom krugu Europskog rukometnog prvenstva?

Hrvatska rukometna reprezentacija plasirala se u drugi krug Europskog prvenstva i čeka da se kompletira lista suparnika...

Hrvatska rukometna reprezentacija stigla je u Budimpeštu, gdje će pokušati napraviti podvig: izboriti polufinale Europskog rukometnog prvenstva. Uspiju li naši u tome, bilo bi to pravo malo čudo, pogotovo nakon najnovijih izostanaka.

Naime, u Budimpeštu nije ni doputovao Halil Jaganjac, koji je otpao zbog potresa mozga! A onda je nakon toga korona-pozitivan nalaz dobio i vratar Mate Šunjić.

Za početak, idemo napraviti brzu rekapitulaciju dosadašnjih rezultata.

gol expired Nastavlja se naša tragedija na Euru: Još jedan reprezentativac dobio pozitivan antigenski test, očekuje se najgore na PCR-u divider

Kauboji su u prvom kolu poraženi od Francuske 27:22, da bi onda u dvoboju protiv Srbije morali pobijediti kako bi ostali u utrci za drugi krug i učinili su to rezultatom 23:20, a za kraj su u 3. kolu pregazili Ukrajinu s čak 13 pogodaka razlike.

Tako smo u kombinaciji s ostalim rezultatima naše skupine saznali da Francuska i Hrvatska idu dalje, a Srbija i Ukrajina idu kući.

Kaubojima sada predstoji natjecanje u skupini I, gdje su svoje mjesto pronašli prvi i drugi iz skupine A, B i C, a tamo su pobjednici prvih skupina prenijeli 2 boda.

To su Francuska, Danska, i Island. A tu su još bez prenesenih bodova, uz naše, još i Crna Gora i Nizozemska.

Točna satnica odigravanja utakmica je poznata.

Što kaže statistika za pojedine igrače. Tko su naši najbolji strijelci i slično?

Naš najbolji strijelac je Ivan Čupić s 12 pogodaka, a slijede ga Lučin s pogotkom manje, a treći je Ivan Martinović s 10 postignutih golova.

S tih 12 golova, Čupić je na 11. mjestu poretka najbolji strijelaca, a zanimljivo, na vrhu je nizozemski bombarder Kay Smits s čak 24 pogotka, i to u svega 2 kola.

gol expired Osijek dovodi veliko pojačanje: Bjelici stiže ključna karika u lovu za naslov prvaka divider

Čupić je igrač kojeg izbornik Horvat najviše drži na terenu: ukupno 138 minuta i s tom je minutažom ukupno 3. na prvenstvu, s 12 minuta manje odigranih od Tomaša Urbana iz Slovačke.

Ali to nije najviša pozicija koju drži neki naš rukometaš jer imamo drugog najbržeg sprintera. To je Lovro Mihić kojem je izmjereno 31 cijelih 7 kilometara na sat i samo je malo sporiji od najbržeg, a to je Ukrajinac Dmitro Artemenko.

I za kraj, recimo da je najjači naš pucač Tin Lučin čiji je pogodak u gol ušao brzinom od 134 km/h, i to je 17. najbrži šut prvenstva, a na vrhu te kategorije je „bomba“ Austrijanca Mykole Bilyka od čak 140 na sat.

Hoće li Kauboji svladati i Crnogorce?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider