Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čeka se bijeli dim

Osijek dovodi veliko pojačanje: Bjelici stiže ključna karika u lovu za naslov prvaka

Mijo Caktaš pred potpisom je ugovora s Osijekom…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mijo Caktaš na pragu je Gradskog vrta. Iz Osijeka stižu neslužbene informacije da je Caktaš sve dogovorio s jednim slavonskim prvoligašem i da samo treba proći liječnički pregled, koji je navodno zakazan u srijedu, i to u Puli.

Naime, nogometaši Osijeka pripremaju su u Poreču, pa je to sasvim logično. Caktaš će se moći vrlo brzo priključiti momčadi Nenada Bjelice, treneru i sportskom direktoru Osijeka, koji je očito u ofenzivni.

Danas je na službenoj stranici Osijeka potvrđeno kako je Vinko Petković, 26-godišnji krilni napadač rođen u Šibeniku, stavio potpis na vjernost osječkom klubu.

Mijo Caktaš pred potpisom ugovora s Osijekom

Petković je zanimljiv dodatak ofenzivnom dijelu momčadi Osijeka, u čijim će se radovima pokušati izboriti za minutažu u jakoj konkurenciji koja ga je dočekala.

U Osijek je došao nakon epizode u dresu Hrvatskog dragovoljca za kojeg je u 19 nastupa postigao tri pogotka i dodao dvije asistencije.

No pravi kapitalac ipak je Caktaš, koji je ostavio veliki trag u Hrvatskoj nogometnoj ligi, točnije u Hajduku. Momčad Osijeka generalno ima problema s realizacijom, a nasušno joj je nedostaje veznjak s izraženim golgeterskim sposobnostima. Igrač koji bi frekventnije zabijao iz drugog plana.

gol expired Lijepa naša domaćin važnog nogometnog skupa: Stižu svjetske face, predsjednik UEFA-e bit će oduševljen divider

Caktaš se čini kao jako dobar izbor. On je u sezoni 2018./2019. bio prvi strijelac HNL-a s 19 golova, čime je bio drugi najbolji europski strijelac među veznjacima, odmah iza tada Sportingove, a sada Manchester Unitedove zvijezde Brune Fernandesa, koji je zabio 20 golova.

Caktaš je i sljedeće sezone imao jako dobar učinak, čak i bolji; postigao je 20 golova, jednako kao i najbolji strijelac lige Antonio Čolak, koji je isti broj golova postigao s manjom minutažom.

Caktaš je, međutim, došao u sukob s čelnicima Hajduka i ljetos je napustio Poljud. Već tada ga je zvao Osijek, no on se odlučio prijeći u saudijski Damac, koji je platio znatno više.

Bjeličina ključna karika u lovu na naslov prvaka

Kako je Caktaš očito zasićen Bliskim istokom i kako je već vjerojatno solidno zaradio, ovaj put stvorili su se uvjeti da prihvati ponudu Osječana.

Jedan od bitnih razloga je i taj što mu je menadžer otac Osijekova nogometaša Darka Nejašmića. Pretpostavka je da je ta činjenica olakšala pregovore.

Još uvijek se ne zna kakav će biti točno dogovor između Osijeka i Caktaša, odnosno na koliko će potpisati, hoće li to možda biti samo do kraja sezone ili na neki dulji rok, uz uvjet da je slobodan otići ako sljedeće ljeto stigne neka dobra inozemna ponuda, ali sve govori da će Caktaš biti novo Osijekovo pojačanje u lovu na naslov prvaka Hrvatske.

gol expired Propao prvi pokušaj ambicioznog mejkovera: Samo dvojica pristala doći u šeikov novi Newcastle divider

Caktaš je u najboljim nogometnim godinama, napunio je 29., pa je logično zaključiti da je u potpunosti sazrio i da bi mogao biti od velike pomoći.

Podrazumijeva se da mora biti u dobrom fizičkom stanju. Teško da bi ga Bjelica doveo da se zapustio. Dakle, logično je očekivati da je to provjereno i da Caktašu ne treba puno da se vrati u formu.

Ako postigne sedam-osam golova i upiše pet-šest asistencija do kraja sezone, mogao bi biti ključna karika u bitci za naslov prvaka. To ćemo još vidjeti, ne treba ništa prejudicirati.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider