Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sastanak na vrhu

Lijepa naša domaćin važnog nogometnog skupa: Stižu svjetske face, predsjednik UEFA-e bit će oduševljen

UEFA je danas potvrdila kako će u rujnu Hrvatska biti domaćin sjednice Izvršnog odbora, najvišeg izvršnog tijela krovne kuće europskog nogometa…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometni savez pohvalio se na svojoj službenoj web stranici da će u rujnu ove godine biti domaćin sjednice Izvršnog odbora UEFA-e.

Sjednica bi mogla biti jako važna u kontekstu borbi s FIFA-om oko prijedloga bijenalnog održavanja svjetskih prvenstava, a i posljednjih priprema za Svjetsko prvenstvo u Kataru, koje će se održati od 21. studenog do 18. prosinca 2022. 

Rukovodstvo Hrvatskog nogometnog saveza izrazilo je interes za ugošćavanjem sjednice Izvršnog odbora, a danas je u sjedište Saveza stigla potvrda kako UEFA prihvaća taj prijedlog te će 21. rujna na Hvaru biti održana sjednica tog ključnog tijela UEFA-e.

Hrvatska domaćin sjednice Izvršnog odbora UEFA-e

"Radujemo se što ćemo ovu sjednicu održati u Hrvatskoj i imati prigodu dodatno istražiti vašu predivnu zemlju", stoji, između ostaloga, u dopisu koji potpisuje glavni tajnik UEFA-e Theodore Theodoridis, a prenosi web stranica HNS-a.

"Zahvaljujem predsjedniku Aleksanderu Čeferinu i rukovodstvu Uefe na velikom povjerenju koje su nam iskazali. Raduje nas takva odluka jer potvrđuje odličan status koji HNS uživa u UEFA-i, a uvjeren sam da ćemo se opet potvrditi kao izvrsni domaćini te sposobni organizatori takvih događaja", izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

gol expired Osijek potvrdio: Bivši igrač Dragovoljca potpisao je do 2025. godine divider

Izvršni odbor UEFA-e posljednji se puta sastao u Hrvatskoj 2013. godine, kada je domaćin sjednice bio Dubrovnik. 

Zanimljiv je odabir mjesta sastanka najvažnijeg upravljačkog tijela UEFA-e. HNS-ov spretni i okretni predsjednik Marijan Kustić te njegova desna ruka i Čeferinov pravni kolega Tomislav Svetina zacijelo nisu slućajno na stol bacili Hvar, koji jest elitna destinacija hrvatskog turizna, ali postoji još jedan bitan moment u cijeloj priči.

Čeferin ima kuću na Hvaru

Poznati slovenski odvjetnik i od rujna 2016. prvo ime europskog nogometa, predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin, spojit će na Hvaru ugodno s korisnim. Može se čak reći da će Čeferin na neki način biti domaćin zasjedanja. Slovenac će vjerojatno dočekati UEFA-ine uzvanike iz cijele Europe.

Naime, Čeferin već dugi niz godina ljetuje na Hvaru. Štoviše, ima kuću u malom mjestu Zavala, na otprilike središnjem dijela najsunčanijeg hrvatskog otoka, a s južne strane.

gol expired Objavljeni svi glasovi: Evo kako su Modrić i Dalić glasali u FIFA-inom izboru za najboljeg na svijetu divider

Hvarani kažu da ga mještani već dobro poznaju. Slovenac ima lijepo uređenu kuću 200-tinjak metara od mora, čak su i visoke palme dovezene kamionom i posađene u vrtu. S kućne terase puca fantastičan pogled na otvoreno more, a u neposrednoj blizini je i mali vinograd koji zaokružuje potpuni dojam.

Stižu svjetske face

Možda će Čeferin u svojoj kući prirediti kakvu zabavu za uvažene goste i jedne od najmoćnijih ljudi u europskom nogometu. Izvršni odbor UEFA-e ima 20 članova, a među njima je i bivši predsjednik HNS-a i još uvijek najbolji strijelac hrvatske reprezentacije - Davor Šuker. 

Od poznatijih lica široj hrvatskoj javnosti tu su još Karl-Heinz Rummenigge, legenda njemačkog nogometa i Bayerna, te predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi. Obojica su članovi UEFA-ina IO-a kao predstanici Europske asocijacije klubova (ECA), dok je poznati Španjolac Javier Tebas predstavnik udruženja Europskih liga (EL).  

gol expired Newcastle želi novo pojačanje: Na listi prioriteta suigrač Marija Pašalića divider

Među članovima IO-a svoje predstavnike imaju sve velike nogometne nacije. Njih 16 bira UEFA-in kongres, dva predstavnika daje ECA-a i jednog EL-a, a predsjednik UEFA-e ima mjesto u IO-u po logici stvari.

Pretpostavljamo da će na sjednicu doći i Dejan Savičević, predsjednik Crnogorskog nogometnog saveza i jedan od šest UEFA-inih izaslanika u Vijeću FIFA-e.

Kako predsjednik UEFA-e može pozvati treće strane da prisustvuju sastancima Izvršnog odbora UEFA-e u svojstvu savjetnika, možemo očekivati i druga poznata nogometna imena.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider